PWS GMO • Re: Genetische manipulatie PWS
  Beste Ismene,
  Ik heb een hoofdvraag voor mijn PWS verzonnen maar ik heb het idee dat het beter kan maar zelf kom ik niet op iets beter mijn hoofdvraag is:
  Wat voor een invloed hebben GMO producten in de maatschappij?

  • Deelvragen
   Wat is GMO?
    Genetisch gemodificeerd voedsel: hoe het begon en waar komt het vandaan.

  Wat is het verschil tussen niet GMO groentes/fruit en wel GMO groentes/fruit.
   Wat gebeurt er op cellulaire niveau met de organismen.

  -- De voordelen van GMO producten.
  --De nadelen van GMO producten

  Dit is wat ik tot nu toe heb aan een hoofdvraag en deelvragen.

  Groetjes,
  Sarah
  Spieringshoek


 • PWS TU Delft Team

  Beste @sarah2003,

  Ik ben Lisa en heb de rol van Ismene in het PWS team overgenomen, hierom zal ik proberen antwoord te geven op je vraag :). Persoonlijk denk ik dat je al aardig goed op weg bent! Met de juiste deelvragen kan je prima deze hoofdvraag beantwoorden. Aangezien je het over de invloed op de maatschappij hebt, denk ik dat een hele goede deelvraag te maken zou kunnen hebben met ethiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of iedereen het ermee eens is en wat voor strenge regels er opgesteld moeten gaan worden in de toekomst. Let op dat GMO's niet alleen over voedsel gaat, het gaat over alle organismen die genetisch gemodificeerd zijn, de CRISPR-Cas baby's vallen hier bijvoorbeeld ook onder. De techniek CRISPR-Cas speelt hier een hele grote rol in, dus is zeker ook relevant voor je PWS. Neem hier een kijkje ter inspiratie.

  Ik hoop dat je weer even verder kan, succes!

  Groetjes,

  Lisa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.