Invloed temperatuur en lichtintensiteit zonnecellen • Hoiii,

  Ik doe mijn natuurkunde po over de invloed van temperatuur en lichtintensiteit op zonnecellen. De optimale temperatuur voor zonnecellen ligt rond de 25 graden Celsius. Alleen de zonnecellen worden zelf veel warmer dan de omgevingstemperatuur. Dus ik wil graag de optimale temperatuur van de omgeving bepalen. En daarbij ook bij welke lichtintensiteit er het meeste stroom opgewekt wordt. Alleen ik loop een beetje vast op de werkwijze, want ik kan niet echt op internet vinden hoe ik dit het beste kan doen. Zou iemand me kunnen helpen?

  Groetjes,
  Thalia
  V6


 • PWS TU Delft admin

  Ha @thalia-aarts

  Om dit uit te zoeken moet je een experiment opstellen die gaat spelen met deze variabelen. Zo kun je een zonnecel hebben en die energie laten opwekken via een bouwlamp die je in verschillende experimenten met verschillende licht intensiteiten laat werken. Als je ervoor zorgt dat alle andere dingen (omgevings temperatuur, hoek van de lamp op de zonnecel etc.) constant zijn. Kun je hopelijk verschil zien tussen de verschillende licht intensiteiten.

  Hetzelfde geldt voor een experiment over de omgevingstemperatuur. Stel een experiment op om de effectiviteit van de zonnecl te meten. Zorg ervoor dat alles anders constant is, en verander dan steeds de omgevings temperatuur.

  Is dit te volgen?
  Als er andere vragen zijn hoor ik het graag. Met de nieuwe corona maatregelen ga ik ook in de gaten houden of je eventueel dit experiment hier op de TU Delft kan doen.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.