Textiel van algen • Geachte,

  Wij zijn leerlingen uit het zesde leerjaar van het Cygnus Gymnasium. Als afronding van ons examenjaar maken wij een profielwerkstuk. Voor ons profielwerkstuk willen wij kijken naar de mogelijkheid tot het maken van textiel van algen. Hiervoor willen wij ook zelf algen kweken. De bedoeling is om met behulp van deze algen garen te maken door de cellulose uit de algen te winnen.
  Zouden jullie ons kunnen helpen met het verkrijgen van deze algen? En eventueel het materiaal voor de kweekopstelling?

  Vriendelijke groeten,
  Hanne Abbring, Mirte Breij & Anoek Gildemacher
  Cygnus Gymnasium klas 6c


 • PWS TU Delft Team

  Beste @hanneabbring,

  In een maatschappij waar de vraag naar sustainability steeds groter wordt, is dit echt een upcoming onderwerp! Heel gaaf dat jullie dit ook als PWS onderwerp hebben gekozen. Helaas kunnen wij geen algen/materialen versturen, maar ik kan jullie absoluut wel helpen met jullie PWS. Houd er wel rekening mee dat als het simpel was om garen te maken uit algen, dat dat al veel gedaan zou worden. Met andere woorden wil ik zeggen dat dit proces nog in de research & development fase zit en dat er dus nog geen eenduidige manier is om dit voor elkaar te krijgen. Neem voor inspiratie vooral even een kijkje op deze pagina, dit is namelijk een nederlandse onderzoeker die volop met dit proces bezig is en al vrij ver is. Wellicht kunnen jullie uit website en uit dit artikel nog inspiratie halen.

  Mochten jullie nog vragen hebben of feedback willen, laat dan vooral een berichtje achter.

  Succes!

  Groetjes,

  Lisa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.