PLA maken • Beste TU Delft,

  Mijn partner en ik houden ons PWS over Melkwei/bioplastic, namelijk: is plastic maken van melkwei ook toepasbaar in de toekomst.
  Hierbij gaan we kijken naar het energieverbruik, tijdsduur en het product zelf. Kortom, we willen zelf plastic uit melkwei maken.
  Helaas lopen wij vast bij het vormen van polymelkzuur. We hebben alvast melkwei laten fermenteren en daaruit melkzuur verkregen.
  Onze werkwijze zal zijn:

  • melkzuur in destillatie opstelling met vacuüm allonge doen. Zn(AC)2/ tinactanoaat (0.5 mol% t.o.v. van melkzuur) toevoegen
  • het verkregen product in een oven van 100 grade onder vacuüm doen.
  • Voeg in de oplosmiddel octanol als initiator en tinoctanoaat toe. Nu onze lactide toevoegen en deze oplossing reflux verwarmen. Deze reactie kan tot 24 uur oplopen.
  • Als laatst, onze oplossing filtreren met buchner trechter en PLA gedroogd in een oven bij 40 grade

  We willen de vraag stellen of het mogelijk dat we onze proef bij jullie laboratorium mogen uitvoeren. We hebben ook contact opgenomen met andere universiteit, maar helaas kunnen we geen proeven bij hun uitvoeren.

  Met een vriendelijke groet,
  Julie


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Julie ,

  Wat gaaf dat jullie al bezig zijn met de productie, echt een interessant PWS onderwerp! Ik zal even navragen wat er allemaal mogelijk is en laten we de maatregelen omtrent Corona ook even afwachten.

  Je hoort z.s.m. van mij. Mocht je ondertussen nog vragen hebben, dan hoor ik het graag.

  Groetjes,

  Lisa


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Julie ,

  Zoals beloofd heb ik het een en ander voor jullie nagevraagd. Helaas hebben wij de vacuümoven, destillatiekom en de benodigde chemicaliën niet in huis, dus het is niet mogelijk om jullie experiment bij ons uit te voeren. Ik kan jullie uiteraard nog wel helpen met overige vragen!

  Groetjes,

  Lisa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.