Wat zijn de regels (legaal/illegaal) van laserpennen?


 • PWS TU Delft Team

  Beste Forumleden,

  Ik wou altijd al een laserpen, alleen weet ik niet welke nou illegaal zijn en welke legaal in Nederland. Ik wil een 200mW laserpen hier kopen: http://www.laserkopen.com/

  Wikpedia zegt het volgende over deze Klasse 3B laser:
  Class 3B- de laser kan bij blootstelling direct ernstige oogschade veroorzaken. Vermogens van 5 tot 500 mW en lasers met onzichtbare golflengtes bij lagere vermogens. Alle lasers t/m Class 3B zijn toegestaan in Nederland. Het is echter verboden om te handelen in lasers van Class 3A of hogere vermogens. Lasers van Class 3B zijn uitsluitend voor personen van 18 jaar en ouder. Verder is het niet toegestaan om lasers van Class 3B in het openbaar te gebruiken.

  Volgens Wikipedia zou ik dus deze laser legaal mogen kopen. Maar Wikipedia is natuurlijk geen 100% vertrouwelijke bron. Zou iemand me een betrouwbare bron kunnen geven waar ik uit kan afleiden of ik deze wel of niet legaal mag kopen?

  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft Team

  Hallo Jan,

  Wikipedia wordt door heel veel mensen gecontroleerd en is wel erg betrouwbaar. Op wikipedia wordt ook verwezen naar de bronnen waaruit de wikipediapagina is geschreven. De bron die op de wikipedia site staat is http://www.denederlandsegrondwet.nl/9353000/1/j9vvihlf299q0sr/vi3ahif09kz6.
  Ik ga ervan uit dat het goed staat op wikipedia.

  Groet,

  Thom


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.