Geluidsschermen voor het orkest • Beste TU-Delft

  Wij zijn Laura, Maud, Izabella en Maurits. Wij zijn van het Maris College Belgisch Park in Den Haag. Wij zitten in 6 VWO en hebben voor het vak Onderzoeken en Ontwerpen een opdracht gekregen om geluidsschermen te ontwerpen voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Deze geluidsschermen wil het orkest tijdens concerten gebruiken om de gehoorschade van de musici te beperken.
  Op dit moment hebben musici erg veel last van geluidsoverlast omdat ze langdurig aan harde geluiden van het orkest worden blootgesteld. Wij hebben vorig jaar al een begin gemaakt aan dit project. Wij hebben verschillende soorten gehoorbescherming onderzocht met behulp van literatuur van het internet. Het orkest heeft aangegeven dat ze graag een geluidsscherm van ons wilden. Wij hebben voor de productie van dit scherm een materiaalonderzoek gedaan naar geluiddempende materialen. Vervolgens hebben wij de materialen met een violist in het orkest getest. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van een standaard die ze al in het orkest gebruikten. In de bijlage staan foto’s van het scherm dat wij hebben ontworpen.
  Wij gaan nu eerst het geluidsscherm maken dat wij vorige jaar hebben ontworpen. Hierna willen wij deze gaan testen en kijken wat er allemaal beter kan qua materialen. Wij zouden graag hulp van jullie krijgen bij het verbeteren van de geluiddemping van ons scherm.
  Wij willen dus graag uw hulp bij het testen van de materialen om het geluid zo goed mogelijk voor de musici te dempen.

  Met vriendelijke groeten,
  Laura, Maud, Izabella, Maurits • Hoi Laura, Maud, Izabella en Maurits,

  Wat leuk! Ik zou jullie graag helpen bij jullie project. Waar kan ik jullie nu bij helpen? Misschien kunnen we een keer video bellen om jullie project te bespreken.

  Groetjes Coco • Hi Coco,

  Wij hebben morgen, dinsdag 13 oktober, van 9:45 tot 11:30 les. Lukt het om dan te bellen?
  We hebben op dit moment nog geen concrete vragen, maar het lijkt ons wel handig om het project te bespreken.

  Groetjes Maud, Maurits, Izabella en Laura • Hoi Maud, Laura, Izabella en Maurits,

  Zullen we een nieuwe afspraak maken? Kunnen jullie tijdens school ook soms, of liever erna?

  Groetjes Coco • Hi Coco,

  Wij hebben elke maandag en dinsdag van 9:45 tot 11:30 les. Voor ons zou het rond dit tijdstip het beste uitkomen om te bellen. In de link hieronder hebben wij ons projectplan toegevoegd, hierin staat onze opdracht uitgelegd. Als je wil kan je dit alvast doorlezen.

  Groetjes Maud, Maurits, Izabella en Laura

  https://mariscollege-my.sharepoint.com/:w:/r/personal/bug_mariscollege_nl/_layouts/15/Doc.aspx?sourcedoc={c186e58b-933d-406f-a2b8-36e61f1d43db}&action=edit&wdPid=49105e1d • Hoi Maud, Maurits, Izabella en Laura!

  Jullie kunnen je opgeven voor de online brainstormsessies voor technasium groepjes. Ik stuur jullie de link via een prive bericht.
  De dagen dat ik beschikbaar ben zijn 4, 5 en 9 november van 15-16 uur. Vergeet niet je voor een van deze drie momenten op te geven, want anders komen jullie niet met mij, maar een andere expert in gesprek!

  Groeten Coco • Hoi Coco,

  Wij hebben ons opgegeven voor de brainstormsessie op woensdag (4 november).

  Groetjes • leuk, tot dan! • Goedemorgen!

  Wij hebben twee bestaande onderzoeken (die een scherm testen) met elkaar vergeleken en onderzocht. zij gebruiken verschillende frequenties bij het testen en wij vroegen ons af of jij wist of er een verklaring is voor de gekozen frequenties.
  Het ene onderzoek gebruikt de frequenties: 125, 250, 500, 1000, 2000, 4000 en 8000 Hz. Dit is dus de hele tijd vermenigvuldigd met 2.
  Het andere onderzoek gebruikt de frequenties: 80 Hz, 100 Hz, 125 Hz, 160 Hz, 200 Hz, 250 Hz, 315 Hz, 400 Hz, 500 Hz, 630 Hz, 800 Hz, 1000 Hz, 1250 Hz, 1600 Hz, 2000 Hz, 2500 Hz, 3150 Hz, 4000 Hz, 5000 Hz, 6300 Hz, 8000 Hz, 10000 Hz, 12500 Hz, 16000 Hz and 20000 Hz . Dit is dan de hele tijd vermenigvuldigd met ongeveer 0,8.

  groetjes • Hi Coco,

  In de link hieronder staat de decibelmeter beschreven die wij op school hebben. Dit is de us blaster digital sound level meter 8352. Is deze decibelmeter goed genoeg?
  https://www.bax-shop.be/nl/producten-uit-assortiment/us-blaster-8352-db-meter • Hoi!
  Klinkt alsof jullie erg goed bezig zijn! Ik denk dat de decibel meter goed genoeg is voor jullie onderzoek. Wat betreft de frequentie denk ik dat de ene onderzoeksgroep voor een vermenigvuldiging van 0,8 heeft gekozen zodat de meetpunten dichter bij elkaar liggen, en het dus iets nauwkeuriger is. Voor jullie toepassing van de schermen zou ik misschien uitzoeken met welke frequenties het orkest veel speelt, zodat je die kunt meten. Mocht dat ingewikkeld zijn, dan kun je dat misschien op internet opzoeken.
  Succes! • Goedemorgen!

  Bedankt voor je reactie! Wij zullen uitzoeken welke frequenties er zijn in het orkest. Wij denken dat het handig is om deze frequenties bij de test met een app die frequenties genereert af te spelen. Lijkt dit jou ook handig?
  Groetjes • Yes dat lijkt me een goed idee! Succes!!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.