Biobrandstof uit algen • Beste,

  Voor school hebben wij als PWS onderwerp het volgende gekozen: Biobrandstof uit algen. Wij zouden bij dit onderzoek graag algen omzetten naar biodiesel. Onze scheikunde docent heeft alleen een practicum voorschrift nodig om te kijken of het practicum op school kan worden uitgevoerd. Zouden jullie ons daarbij kunnen helpen.

  met vriendelijke groet,
  Lucas


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Lucas5 ,

  Helaas heb ik geen kant en klaar practicumvoorschrift voor je, maar dat betekent uiteraard niet dat ik je niet kan helpen ;). Om biobrandstof te maken heb je een olie nodig, je moet dus een manier gaan bedenken om olie te extraheren uit de algen. Ik heb hiervoor een hele mooie website gevonden die jullie vast op weg kan helpen. Je zou je ook kunnen laten inspireren door de volgende instructie. Als laatste heb ik een duidelijk practicum voorschrift gevonden waarin biodiesel wordt gesynthetiseerd uit koolzaadolie: 0_1601911135774_synthesizing-a-biofuel-activity.pdf.

  Ik hoop dat je hier wat mee kunt! Mocht je nog vragen hebben dan kan je altijd een berichtje plaatsen.

  Groetjes,

  Lisa • Beste @lisamelman ,

  Bedankt voor de reactie en de handige links, we kunnen n u weer even vooruit.

  Groeten,
  Lucas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.