Bioluminescerende algen kweken • Beste,

  Mijn PWS-onderwerp is Bioluminescentie. Mijn hoofdvraag luidt: Hoe kunnen we met behulp van Bioluminescentie duurzame licht produceren? De deelvragen: Wat is bioluminescentie?
  Welke toepassingen zijn er, en hoe werken ze?
  Welke factoren spelen een rol bij bioluminescentie?
  Welke voordelen hebben mensen bij bioluminescentie?
  Conclusie
  Ik wil heirbij een onderzoek doen naar de algen. Ik heb de algen besteld, de soortnaam van deze algen is Pyrocystis lunula. Ik wil hiermee bepaalde factoren varieren om te kijken naar welk invloed heeft welke factor op het vermeerderen van de algen en daarmee dus ook meer productie van licht. Lichtintensiteit(en ook verschillende kleuren) en de zuurgraad zijn dan mijn variabelen. Maar ik weet niet hoe ik zo'n practicum moet uitvoeren. Hoe kan het lichtintensiteit meten? Welke stoffen moet ik gebruiken om de zuurgraad te veranderen? Hoe kan ik de algen in beweging houden? Algemene tips?

  Graag zie ik uw reactie tegemoet!

  Met vriendelijke groet,

  Ayman Allaban


 • PWS TU Delft Team

  Beste Ayman,

  Je hebt een ontzettend interessant PWS onderwerp gekozen en wat goed dat je al duidelijke hoofd- en deelvragen hebt. Nu ben ik erg benieuwd waarom je voor algen hebt gekozen. Ik heb wat onderzoek gedaan naar Pyrocystis lunulana en ik raad je aan om voordat je aan je proef begint, goed uit te zoeken hoe het komt dat ze licht geven en hoe dat precies werkt. Hieruit is het namelijk makkelijker om een gerichte proef op te zetten, waar je veel informatie uit kunt halen. Denk hierbij vooral na over wat je precies met je proef wil bereiken, waarom wil je naar de invloed van die specifieke factoren kijken?. Zo kun je het achteraf goed en duidelijk terugkoppelen aan je hoofdvraag en misschien kom je juist wel op nieuwe ideeën...

  Verder is het misschien interessant om een kijkje te nemen op deze website: https://www.glowee.eu/the-glowzen-room. Dit bedrijf is namelijk bezig met jouw onderwerp. Je zou hier wellicht inspiratie uit kunnen halen om antwoord te geven op je deelvraag "Welke voordelen hebben mensen bij bioluminescentie?".

  Veel succes en als je nog vragen hebt hoor ik het graag!

  Groetjes,

  Lisa


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.