PWS Mayonaise • Hallo allemaal!

  Wij hadden een vraagje over ons PWS. Onze hoofdvraag is: Hoe kunnen we de parameters zo beïnvloeden dat het altijd mayonaise wordt?

  Wij moeten voor ons PWS het programma MODDE gebruiken. In dit programma moeten wij 2 kwantitatieve meetgegevens zetten en 1 kwalitatief meetgegeven. Onze kwantitatieve meetgegevens zijn hoeveelheid olie en temperatuur. Het kwalitatief meetgegeven is de soort olie. Als meetresultaat wilden wij eigenlijk de lichtintensiteit meten door de mayonaise heen. Als deze hoog is, is het geen mayonaise. Als deze laag is, dan is de mayonaise dik en dus mayonaise. Dit wilden wij doen door een lichtmeter te programmeren en die bij de mayonaise te houden.
  De vraag is, of dit een goed idee is en of dit accuraat is. Wij zijn er niet zeker van, en vinden het moeilijk om een eigen analysemethode te bedenken, omdat we die nodig hebben voor originaliteit. Daarom wilden wij dus vragen of het idee met de lichtmeter een mogelijke analysemethode is die we kunnen toepassen. Alvast bedankt voor de hulp!

  Groeten


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @BDekker ,

  Wat een grappig onderwerp. Ik ben niet bekend met het programma MODDE maar kan jullie wel helpen met jullie vraag. Allereerst viel me op dat jullie hoofdvraag niet echt duidelijk is voor mensen die niet weten waar jullie PWS over gaat. Je hebt het over "de parameters" maar de lezer weet niet welke parameters het zijn of überhaupt om wat voor systeem het gaat. Dit geldt ook voor "het mayonaise wordt". Wat is "het"?

  Om zelf een lichtintensiteit meetopstelling te maken zou je kunnen kijken naar het gebruik van een arduino. Dit is een redelijk eenvoudig te programmeren systeem waar je sensoren op kunt aansluiten. Je zou hier een lichtsensor op kunnen aansluiten. Vervolgens meet je de lichtintensiteit van mayonaise en weet je dus de goede waarde van de lichtintensiteit van mayo. Als de lichtintensiteit sensor veel hogere waardes aangeeft is het dus waarschijnlijk geen mayo. Hopelijk kunnen jullie hier verder mee.

  Groet,
  Midas • Hallo Midas,

  bedankt voor uw snelle antwoord. Wij zijn er ook achter gekomen, dat onze hoofdvraag een beetje onduidelijk was, maar onze parameters zijn in ieder geval de hoeveelheid olie, de soort olie en de temperatuur. Dus hoe kunnen wij deze beïnvloeden zodat wij altijd mayonaise krijgen?
  Verder hebben wij reeds kennis gemaakt met het programma Arduino, alleen wilden wij weten of dit een goed idee was om als analysemethode te gebruiken. Wij moesten er namelijk zelf één bedenken, maar wij zijn er niet zeker van of de sensor het accuraat genoeg zou kunnen meten.

  Groeten,
  Berny


 • PWS TU Delft Team

  Hallo @BDekker ,

  De goedkope sensoren die je op arduino's aan kunt sluiten zijn vaak inderdaad niet heel accuraat. Maar dat hoort natuurlijk bij onderzoek. Hoe kunnen jullie er voor zorgen dat jullie toch goed de lichtintensiteit kunnen meten? Anders zijn er misschien ook nog wel dure sensoren die niet op arduino werken die accurater zijn. Het leuke aan arduino is dat je echt je eigen opstelling kunt bouwen en de data op je computer kunt analyseren.

  Groet,
  Midas


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.