PWS Waterraket  • We zitten in v6 en willen ons pws over een waterraket doen (denk qua ontwerp aan de duitse V1, dus met vleugels, een beetje een zweefvliegtuigraket). Nu hebben we enigszins een probleem met het vinden van goede wetenschappelijke bronnen. De meeste zijn alleen beschikbaar via een betaald account of met een universiteitsaccount. We willen onder andere met de aerodynamica, de verschillende krachten die op de raket werken, de eventuele verschillende vormen van water (heet of koud) en de verschillende afschiethoeken rekenen. Waar zouden we eventueel kunnen kijken voor goede bronnen hierover?  • Beste LNieuwland,

    Voor toegang met een universiteitsaccount kan ik je helaas niet helpen. Google scholar is altijd wel een goede bron om echt wetenschappelijke artikelen te vinden, maar voor aero- en thermodynamica en klassieke mechanica kom je met bronnen als Wikipedia ook al ver. Wat is het precies waar je moeite mee hebt om het te vinden, dan kan ik voor je meezoeken.

    Mvg,Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.