PWS Supergeleiding  • Halo ,mijn naam is Daniela en samen met mijn partner gaan wij ons profielwerkstuk doen over supergeleiders. Als hoofdvraag hebben wij: Hoe beinvloedt de sterkte van een magnetisch veld de quantum locking van een supergeleider? Om te zien hoe de supergeleider (quantum locking) op verschillende magnetische veldsterktes reageert willen wij een elektromagneet maken en daarboven de supergeleider laten zweven. Hoe zouden wij de mate van quantum locking kunnen meten? Wat vinden jullie van dit idee en hebben jullie suggesties hoe wij dit het beste kunnen aanpakken?  • Hoi Daniela!

    Wat een leuk en interessant onderwerp. Wij hebben op het Science Center een opstelling waarmee wij magneetjes kunnen locken aan een supergeleider. Helaas hebben we geen elektromagneet waarmee we dit kunnen. Als jullie toch geinteresseerd zijn in de opstelling kunnen jullie een keer langskomen zodat we dit samen kunnen doen? Het is wel vooral een demo, er is niet zo veel aan te meten.

    Groetjes Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.