Antimaterie als brandstof • Hoi allemaal,

  Een vriendin en ik zijn op dit moment bezig met ons PWS over antimaterie als brandstof. Hieronder alvast onze hoofdvraag en deelvragen, ze zijn nog niet heel concreet maar dit is wel ongeveer wat we willen vertellen:
  Hoofdvraag:
  -Kan antimaterie in de toekomst ingezet worden als brandstof in de lucht-/ruimtevaart?
  Deelvragen;
  -Wat is antimaterie?
  -Hoe kan antimaterie geproduceerd worden?
  -Hoe kan antimaterie opgeslagen worden?
  -Hoe kan antimaterie gebruikt worden als brandstof (en hoeveel energie levert dit?)
  -Wat zijn de voor- en nadelen van antimaterie als brandstof?
  -Welke aanpassingen zouden gedaan moeten worden aan lucht-/ruimtevaartuigen mocht
  energie ingezet worden als brandstof?
  Nu hebben we een paar vragen, de eerste gaat over ons praktische deel. We zouden het erg leuk vinden om een praktijk onderzoek te doen over dit onderwerp. Helaas heeft onze school ons maar 1,5 maand gegeven voor we ons concept in moeten leveren dus dat wordt redelijk krap. Maar het zou toch leuk zijn als we een practicum kunnen doen over antimaterie, zoals het aantonen van positronen zoals Carl Anderson dat deed of het bekijken van de annihilatie van een proton en een antiproton. Ook proberen we The Penning Trap te begrijpen dus een practicum daarover zou ook erg leerzaam zijn. Hebben jullie misschien enig idee hoe of waar wij een van deze practica uit kunnen voeren of andere ideeën voor een praktijkdeel?
  Ook proberen we te snappen hoe de Dirac's vergelijking werkt en hoe hieruit volgt dat ook anti-elektronen zouden moeten bestaan, is er iemand die dit aan ons uit kan leggen?
  Als laatste zouden we graag willen weten hoeveel procent van de energie die bij proton/antiproton annihilatie vrijkomt uiteindelijk te gebruiken is. Zo zijn fotonen en neutronen (bijna) niet te vangen dus deze kunnen niet gebruikt worden, uiteindelijk zijn dus alleen nog de muonen en paar overgebleven pionen nuttig, maar hoeveel procent van de energie bezit dit uiteindelijk?
  Alvast heel erg bedankt!

  Groeten,

  Marit HamerHet lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.