Placebo effect, aspirine maken • Hallo,
  Ook wij, Nora en Roos, moeten dit jaar in 6vwo een PWS maken. Ons profiel is NGNT. Nu zijn wij geïnteresseerd in het placebo effect, we lopen alleen een beetje vast met hiervoor een goed onderzoek te bedenken. Een eis voor ons PWS is dat we echt iets moeten “meten” en dus resultaten hebben.
  Een ander idee was om zelf aspirine te maken, misschien zijn deze twee dingen te combineren? En anders wat valt er te onderzoeken aan zelf aspirine maken?
  Zouden jullie ons verder kunnen helpen?

  Groetjes,
  Nora en Roos


 • PWS TU Delft admin

  Ha @noraenroos

  Ik heb al gereageerd op jullie in de andere post dat ik het proefvoorschrift om zelf aspirine te maken zal mailen. Een placebo onderzoek zelf zal niet heel moeilijk zijn. Natuurlijk wel als je het met medicijnen wil testen. Maar je zou het ook al kunnen doen met energiedrank, of koffie of suikers etcetera. Dan laat je twee verschillende groepen denken dat ze allebei koffie drinken, maar dan is 1 groep eigenlijk decafé aan het drinken. Hoe je dan formeel hun prestatie checkt is weer een andere vraag.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.