PWS optische illusie • Hoi,

  Ik hou mijn PWS over optische illusies, maar dat was het ook zo’n beetje. Ik weet totaal niet hoe ik moet beginnen, ik wilde eerst onderzoeken wie de ‘mysterieuze’ jurk welke kleur ziet, en of het niet alleen aan licht, maar ook aan bijvoorbeeld leeftijd lag. Ik kan alleen geen deelonderwerpen verzinnen ervoor, of een hoofdvraag. ik vind het erg lastig. Heeft iemand misschien ideeën voor mij?

  Groetjes,
  6VWO meisje • @Aardbei Wij hebben hetzelfde probleem. Onze titel is: "optische illusies en het brein". Dus wij koppelen het aan biologie. Alleen kunnen wij geen goed wetenschappelijk onderzoek verzinnen die VWO-waardig is.

  Ik hoop dat iemand ons kan helpen!

  Groet,

  Amber en Koen • Hoi allemaal!

  Zoals ik het nu begrijp hebben jullie allemaal al een interessant onderwerp uitgekozen, maar dien je dit nog af te bakenen. @Aardbei als jij het interessant vindt te onderzoeken hoe de ervaring van een optische illusie afhangt van leeftijd, kan je dit misschien onderzoeken door middel van een enquete bij verschillende leeftijdsgroepen. Zo kan je het verschil vergelijken tussen die verschillende leeftijdsgroepen.
  @KoenS jullie kiezen ervoor het onderwerp meet te koppelen aan het brein. Dat is denk ik wel ingewikkeld in de praktijk te onderzoeken, omdat je van de buitenkant niet zo heel veel ziet aan wat de hersenen doen. Daarnaast schijnt het zo te zijn dat het in dit geval vooral gaat over patroonherkenning. Je hersenen vullen dingen in die ze zien, waardoor ze iets anders waarnemen. Ik denk dat dat moeilijk biologisch uit te leggen is, maar als jullie een goed idee hebben help ik jullie graag! Wellicht zouden ook jullie een verschil tussen bevolkingsgroepen (leeftijd, interesses, afkomst, etc) kunnen testen?
  hier nog een link die simpel uitlegt hoe je hersenen een aantal optische illusies zelf invullen.

  Groetjes Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.