PWS Supergeleiding • Beste TU Delft,
  Wij, Jochem van Ameln en Niek Brand, zijn van plan om ons profielwerkstuk volgend jaar te houden over het onderwerp supergeleiding. We hebben ons al redelijk in dit onderwerp verdiept en waren aan het denken over een hoofdvraag, waar de volgende hoofdvraag uit is gekomen: is er een verband tussen bepaalde eigenschappen van een stof, zoals de molaire massa, en de kritische temperatuur. Hierbij zouden we echter verschillende supergeleidende stoffen nodig hebben. Nu is onze vraag: zijn er meerdere supergeleidende stoffen aanwezig op de TU Delft en zouden we hiervan gebruik kunnen maken?

  Alvast bedankt voor het antwoord,
  Jochem van Ameln en Niek Brand. • Hoi Jochem en Niek!
  Sorry voor een beetje een vertraagd antwoord, ik moest even nadenken over jullie vraag!
  Opzich zou je inderdaad op zoek kunnen gaan naar een verband tussen eigenschappen van een supergeleider en zijn kritische temperatuur. Helaas hebben we op het Science Center niet de mogelijkheid om de kritische temperatuur van een supergeleider te meten. Dit zou dan dus een theoretisch onderzoek worden, wat ook erg interessant kan zijn! Je kan dan verschillende eigenschappen opzoeken van verschillende supergeleiders en deze vergelijken. Voor de hoofdvraag raad ik jullie wel aan van te voren de eigenschappen te kiezen. Hoe jullie de vraag nu verwoord hebben is hij nog wat vaag en is hij dus eigenlijk lastig te beantwoorden. Ik hoor graag of ik jullie verder kan helpen!
  Groeten Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.