Braess paradox in neurale netwerken • Beste student,

  Ik wil mijn PWS graag over neurale netwerken doen. Mijn onderzoeksvraag is: Geldt de braess paradox ook in neurale netwerken? Ik weet dat de braess paradox in het verkeer geldt en dat er wordt beweerd dat het in alle netwerken zou kunnen gelden. In eerste instantie wilde ik weten of deze paradox ook geldig is in de neurale netwerken van het menselijk brain, echter ik denk dat dit te moeilijk wordt om te onderzoeken. Daarom wil ik het testen op neurale netwerken in de kunstmatige intelligentie, en eventueel een verband hiermee leggen met de neurale netwerken in het menselijk brain. Ik heb alleen nog geen idee wat voor experiment ik hiervoor zou kunnen doen en welke richting ik precies op moet om dit allemaal te onderzoeken.

  Zouden jullie hiermee kunnen helpen?

  Alvast bedankt,

  Gigi


 • PWS TU Delft admin

  Hey @gigisyafoek

  Cool PWS onderwerp hebben jullie gekozen zeg, alleen ben ik bang dat ik nog niet helemaal voor me zie hoe het paradox kan gelden voor neurale netwerken.

  Ik begin met neurale netwerken in kunstmatige intelligentie: 0_1575037860274_upload-425cd52a-1e2d-4883-9962-8deb81b8b92d

  In de bovenstaande afbeelding zie je zo'n neuraal netwerk. Zoals je ziet is een neuraal netwerk op een computer volledig aan elkaar gelinkt. Dat is hoe die werkt. Elke lijn gaat een waarde krijgen en elke node heeft een functie die beslist wat de waarde wordt die er uit komt. Omdat er een verbinding is tussen elke "node" is het weghalen of toevoegen van een extra verbinding niet relevant omdat dat de werking van een neuraal netwerk significant beïnvloed.

  Daardoor denk ik dat een onderzoek hiernaar niets op zal leveren.

  Hoe dat precies werkt met het menselijk brein vind ik lastig te zeggen. Als ik een gok zou moeten wagen denk ik dat het Braess Paradox daar ook niet zal gelden. In tegenstelling tot het verkeer zijn de signalen die in je brein omgaan bijna direct. Er is weinig reistijd. Omdat er weinig reistijd is is er ook weinig wacht tijd. Daarnaast is het niet mogelijk zoals op een weg om meerdere signalen op een neuroon op te slaan. Een neuroon in je brein staat aan of uit, terwijl een straat nul, een, of meerdere autos kan "opslaan".

  Kun je je vinden in deze uitleg? We kunnen zeker op zoek naar een ander PWS onderwerp die je nog interessant vind, vind je het Braess Paradox heel interessant? Of juist het neurale netwerk?

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.