Aarbevingen • Goede dag,

  Een vriend en ik zitten in 6 atheneum en moeten dit jaar een Profielwerkstuk maken. Wij hebben als onderwerp de aardbevingen in Indonesië van Augustus 2018. Wij vroegen ons af of het mogelijk is om voor een van onze deelvragen, de aardbeving simulator machine van de TU Delft te kunnen gebruiken. Wij willen voor deze deelvraag namelijk vergelijken wat de gevolgen van een aardbeving zijn voor huizen in onderontwikkelde landen zijn, vergeleken met huizen in verder ontwikkelde landen. Voor dit experiment willen wij verschillende types huizen maken, gebaseerd op de huizen in de betreffende landen. Het zou ons erg leuk lijken om dit bij de TU Delft te doen!

  Alvast bedankt,

  Thomas Hof en Stijn Teule


 • PWS TU Delft Team

  @Stijn-Teule
  Hoi Thomas en Stijn,

  Interessant specifiek onderwerp hebben jullie gekozen voor je PWS!
  Dat is zeker mogelijk. Aankomende donderdagmiddag geef ik de workshop Aardbevingen, lijkt jullie dit wat en is dat nog haalbaar? De link geeft een beschrijving van wat we op deze middag allemaal gaan doen.
  Let er altijd op dat met schaalmodellen de stijfheid per oppervlak afneemt blijft, terwijl de massa in driedimensionaal afneemt. Lang verhaal kort, kom het erop neer dan schaalmodellen met dezelfde verhoudingen als de werkelijke huizen veel stijver zijn, en dus minder meetrillen. Hierdoor kan je slechter de verschillen zien tussen de schaalmodellen. Tijdens de workshop wordt er veel aandacht besteed om dit te voorkomen.
  Als het donderdag niet mogelijk is, sta ik ook natuurlijk open om een ander moment af te spreken. Ik zal dan wel een verkorte versie geven van de presentatie. Wellicht tot donderdag!

  Groetjes,
  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.