PWS optoelectric nuclear battery • Geachte scholierenlab,

  Gezien dat wij momenteel op school bezig zijn met een profielwerkstuk met als onderwerp radioactiviteit, willen wij vragen of wij onze praktische opdracht bij jullie zouden kunnen uitvoeren, gezien dat de praktische opdracht gedeeltelijk radioactieve stoffen zal bevatten.

  De praktische opdracht die wij in gedachten hadden is om een optoelektrische nucleaire batterij te gaan maken, met in de kern tritium die β−-straling uit zal zenden. deze willen wij een excimer binnen laten gaan, waardoor de straling omgezet zal worden in licht, op zijn beurt zal dit licht op een klein zonnepaneeltje vallen, die het in stroom zal omzetten.

  gezien de radioactiviteit leek het ons een goed idee om dit experiment uit te voeren op een plek waar ze ervaring met radioactieve stoffen hebben, en gereedschap om met zulke materialen om te gaan. Daarnaast willen we ook vragen of dat wij de radioactieve stoffen zelf moeten regelen, of dat jullie deze misschien al klaar hebben liggen zodat we ze niet apart hoeven te bestellen.

  Indien het nodig zou zijn lijkt het ons ook wel leuk om de tritium en excimer zelf klaar te maken, maar deze zijn ook als kleine glaasjes te bestellen waar het tritium al gemixt is in een excimer, en waarbij we alleen een zonnepaneeltje zouden hoeven toevoegen.

  Met vriendelijke groeten,
  Mika Basten, Jozua Jenniskens en Hidde Derks • hoi allemaal,

  sorry voor mijn late antwoord, ik was bezig met het rondvragen wat mogelijk is voor jullie experiment. Op het Science center zie ik geen mogelijkheid dit uit te voeren. Het is een erg ingewikkeld experiment om te doen, met veel geavanceerde apparatuur waar ik geen toegang toe heb. Dit spijt mij erg! We zouden kunnen kijken hoe we dit experiment kunnen versimpelen.

  Groeten Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.