PWS Draadloze energieoverdracht • Wij zijn Li Ou Hu en Yannick Vollering en willen ons verdiepen in draadloze energieoverbrenging. Onze hoofdvraag is: 'Hoe kan draadloze energieoverdracht efficiënter worden in de praktijk?'. Voor dit onderzoek gaan we de volgende deelvragen beantwoorden:

  -Hoe werkt het?
  -Hoe wordt het nu toegepast?
  -Waar hangt de efficiëntie van af.
  -Welke technieken kunnen we combineren om de energieoverbrenging te optimaliseren?

  Voor dit onderzoek willen we een stroomkring bouwen met twee koperen spoelen die draadloos energie overdragen. We willen aan de hand daarvan testen hoe we de ideale overbrenging kunnen realiseren. Bijvoorbeeld hoe dik de koperdraad moet zijn en wat voor afstand er tussen de koperen spoelen mogelijk is. We hopen dat we tijdens de proefjes nog meer factoren ontdekken die de overbrenging beïnvloeden en daar willen we in ons PWS dieper op ingaan.
  Uiteindelijk is ons plan om voor onze PWS-presentatie onze model te demonstreren en de achterliggende natuurkundige principes uit te leggen

  Het is ons gelukt om draadloze energieoverdracht uit te voeren op een kleine schaal met een 1,5V batterij. Nu willen wij kijken hoe we dit kunnen opschalen naar een grotere hoeveelheid energie dat overgedragen wordt. Daarnaast gaan we proberen het systeem te optimaliseren en willen we proberen een natuurkundige formule te herleiden. Ook willen wij testen wat voor invloed de afstand tussen de spoelen heeft op de energieoverdracht en we willen de formule herleiden met de formule voor de magnetische veldsterke. B = μ·N·I/L

  Hiervoor zouden we graag bij een PWS-middag langs willen komen om persoonlijk vragen te stellen. • Wat ontzettend interessant en leuk dat het jullie al gelukt is om te bouwen. Zouden jullie een mail kunnen sturen naar scholierenlab@tudelft.nl met jullie telefoonnummer, en dat jullie contact met mij hebben gehad via het forum? Dan neem ik snel telefonisch contact op om een afspraak te maken voor een PWS-middag.

  Groetjes Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.