Aardbevingsbestendig bouwen • Hoi wij zijn Sascha en Floortje en doen ons pws over het bouwen van een aardbevingsbestendig huis, we willen graag verschillende constructies testen waarbij in elke constructie een andere techniek gebruikt wordt. We willen er ook 1 met een fundering maken, we lopen alleen een beetje vast bij het maken van de constructie. We willen het graag van hout en misschien nog een ander materiaal maken, we weten alleen niet zo goed wat voor hout (er werd gezegd sateprikkers oid) maar dit lijkt ons niet zo realistisch, of denken we dan te moeilijk na? We weten ook niet waar we onze fundering van zouden kunnen maken, we hopen dat iemand ons hiermee kan helpen.


 • PWS TU Delft Team

  @sascha-tijsinger
  Hoi Sacha en Floortje!

  Satéprikkers zou in principe kunnen. Door het op schaal construeren van een aardbevingsbestendig huis schaalt de massa in 3D naar beneden terwijl de stijfheid in de oppervlakte kleiner wordt. Zelfs het gebruik van meer buigzame materialen zoals hout of spaghetti kunnen dit verschil in schaling niet compenseren, dus moet er waarschijnlijk nog massa aan de bovenkant van de constructie worden geplaatst om de constructie te laten meebewegen.
  Een fundering kun je namaken door middel van veren. Ook kan je de constructie laten rusten in kleine gaatjes (niet vastlijmen) en kijken bij welke frequentie + uitwijking de constructie eruit trilt.

  Groeten Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.