Vraag mogelijkheid magneetzweeftreinen in grote steden • Beste,

  Wij zijn leerlingen van groep 7/8c van BS Athena en doen mee met het FLL project (First Lego League), waarbij we na moesten denken over oplossingen voor problemen in grote steden.

  Wij hebben gelezen over magneetzweeftreinen en hebben nagedacht over een aangepaste versie die in grote steden gebruikt zou kunnen worden. Wij vragen ons alleen nog af of dit mogelijk is volgens jullie? Zou dit dus kunnen met kleinere treinen, waarbij relatief veel tussenstops ingebouwd zijn? En waar moet je dan rekening mee houden wanneer je de rails en stations gaat aanleggen?

  Alvast bedankt en we hopen snel iets te horen,

  Namens de leerlingen van groep 7/8c,

  Benthe • Hoi Benthe,

  Leuk dat jullie hier mee bezig zijn. Wat mij het lastige lijkt van zo een trein met veel tussenstops, is dat het afremmen van de trein (omdat hij zweeft) erg lastig is. Daarom zou ik de trein eerder adviseren voor langere afstanden. Verder moet je natuurlijk rekening houden met hoe de rails er uitzien. Dit zijn geen gewone rails zoals we die kennen van de treinen in nederland, waar de wielen op het spoor zitten, maar er zijn niet echt wielen.
  Ik help jullie heel graag met het beantwoorden van meer vragen als dit niet duidelijk was!

  Groetjes Coco • Hoi Coco,
  dankjewel voor je snelle reactie. Wij hadden vakantie, waardoor we niet eerder konden reageren, maar we zijn heel blij dat je met ons meedenkt en mee wil blijven denken. We nemen je feedback mee in onze presentatie, die we volgende week donderdag op school moeten houden. Als we gekozen worden als beste idee en dus verder mogen met het project zouden we het heel fijn vinden als je ook dan met ons meedenkt. We houden je op de hoogte.
  Groetjes,
  Benthe • Leuk! veel succes, ik ben benieuwd!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.