Platform voor werkgevers en werknemende scholieren • Beste meneer, mevrouw,

  Wij zijn van het Antoniuscollege Gouda waar wij dit jaar de meesterproef van het Technasium doen. Voor ons project zoeken wij nu een expert en wij hebben van onze school doorgekregen dat we die mogelijk bij jullie kunnen vinden.
  Onze opdracht is het ontwerpen van een platform waar jongeren (middelbare scholieren) en bedrijven makkelijker met elkaar in contact komen, het kan waarschijnlijk vergeleken worden met een soort LinkedIn voor jongeren. Hierdoor kunnen zij makkelijker aan (bij)baantjes, stages, vrijwilligerswerk en enkele klussen (bijvoorbeeld oppassen) komen. Daarnaast komen jongeren aan betere werkervaring, hogere lonen, en een uitgebreider cv.
  Onze opdrachtgever is Dave Krabbendam van Krabbendam beheer bv die met één van zijn bedrijven zo’n platform goed kan gebruiken om middelbare scholieren te vinden voor een bijbaantje. Daarnaast ziet hij ook potentie in dit idee.
  Onze begeleider op school is Dik de Voogd.
  De contactpersoon van onze groep is Rens Reichard
  Op dit moment zijn wij bezig met het Plan van Aanpak, deelvragen en deelopdrachten opstellen. Daarbij zou de hulp van een expert op het vlak van sitebuilding al erg gewenst zijn.

  Hopelijk kunnen jullie ons hieraan helpen.

  Met vriendelijke groeten,
  Daan Bentsnijder, Martijn Drenth, Tim de Haas en Rens Reichard
  Antoniuscollege Gouda, 6 vwo


 • PWS TU Delft admin

  Hey Daan, Martijn, Tim en Rens,

  Vet onderwerp hebben jullie zeg. Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Jip, 5de jaars student aan de TU Delft en ik ben net begonnen aan mijn master Data Science and Technology.

  Ik heb in mijn studie veel vakken gehad over het maken en realiseren van software projecten. Een heel project aanpakken kan snel heel groot worden maar daarom vind ik deze meesterproef ook zo cool. Er komt echt veel kijken bij een project als dit.

  Ik vroeg me af waar de focus voor jullie zal liggen bij de meesterproef. Willen we echt een project gaan bouwen en perfectioneren? Of juist heel netjes te werk gaan en dit idee voor de klant super duidelijk opschrijven zodat hij het kan bouwen.

  Laat maar horen.

  Groetjes,
  Jip • Beste Jip,

  Heel erg bedankt dat je ons wilt helpen met dit project. Zoals je zelf al hebt aangegeven willen wij dit project daadwerkelijk gaan bouwen en perfectioneren. Dit willen wij gaan doen door middel van HTML en CSS, waar 2 mensen uit ons team verstand van hebben. Natuurlijk zouden wij alle tips die je hebt van harte willen gebruiken.

  Momenteel zijn wij nog bezig met het afronden en verbeteren van ons Plan van Aanpak. Zodra deze af is zullen we het met je delen.

  We houden je op de hoogte.

  Met vriendelijke groeten,
  Rens, Martijn, Tim en Daan
  FutureBrick
  Futurebrick.nl


 • PWS TU Delft admin

  Zooo @FutureBrick

  Een volledig systeem als dit uit de grond stampen met alleen HTML en CSS gaat heel lastig zijn. Die systemen worden natuurlijk nog wel overal gebouwd maar zeer weinig mensen schrijven hier direct in. Website makers als WordPress etc. werken veel gemakkelijker en zijn nog eens veel makkelijker om mooi te maken.

  Zouden jullie de brede lijnen van jullie Plan van Aanpak kunnen opsturen? Ik ben benieuwd of jullie al weten over het bestaan van User Stories en Database Ontwerpen. Dit zijn 2, niet super spannende, maar wel hele belangrijke kanten van Informatica, zeker bij het maken van een systeem als dit.

  Groetjes,
  Jip • Hoi Jip, Daan is diegene die het echt wil gaan schrijven dus hij zal later deze week op je vragen die daarmee te maken hebben reageren.

  Kunnen we dit Forum ook documenten uploaden om moeten we deze mailen?

  Groeten,
  Rens • [0_1570009393266_FutureBrick PvA.docx](Uploaden van 100%) • Hoe het kan heb ik uitgevonden... Maar ik krijg een melding dat ik onvoldoende rechten heb. • @jip_rietveld ,

  Omdat deze website inderdaad zeer uitgebreid is, was het mijn initiële plan om de website met een builder te maken als wordpress, maar omdat deze naar mijn weten niet alle mogenlijkheden heeft die ik zou willen, ben ik van plan om de HTML code hiervan te kopiëren, zelf te bewerken en deze ook weer zelf online te hosten.

  Met vriendelijke groet,
  Daan


 • PWS TU Delft admin

  Hey @FutureBrick,

  Ik heb jullie in een chat mijn mail gestuurd, daar zouden jullie de PvA heen kunnen sturen dan kan ik ernaar kijken.

  Daan, ik ben benieuwd wat voor functionaliteiten jij wilt hebben in jullie product dat Wordpress onvoldoende lijkt te zijn. Natuurlijk kan het allemaal wel wat je wil maar direct in HTML grote stukken aanpassen is vaak niet zo efficient, HTML is gewoon niet zo'n sterke programmeer taal.

  Is het leuk om een keer in persoon af te spreken?

  Groetjes,
  Jip • Hoi Jip, dankjewel ik heb het PvA naar je gemaild. Het zou zeker leuk zijn om elkaar een keer in persoon te spreken. Zou jij in de week van 28 oktober t/m 1 november kunnen? Ik ga nog even overleggen of wij nog voorkeur hebben voor een dag maar ik denk woensdag, donderdag of vrijdag.
  Groeten, Rens • Wij hebben 4 november de tussenpresentatie van ons project, hierbij zullen we het vooronderzoek presenteren en het plan van aanpak van wat we daarna gaan doen. Is het voor jou mogelijk om daarbij te zijn? Dit zal in de ochtend zijn, rond half 9.

  Dit zouden we ook in plaatst van de andere afspraak kunnen doen, of beide. Maar er zou ook gelijk tijd zijn om over het project te praten.

  Groeten,
  Rens


 • PWS TU Delft admin

  Ik zou in de middag van donderdag 31 oktober kunnen afspreken.

  Ik heb nog geen tijd gehad om jullie PvA te bekijken, ik zal dat binnenkort even doen en kijken of ik daar feedback op heb en wat ik vind van jullie proces.

  Ik ben bang dat ik niet bij jullie presentatie kan zijn, in ieder geval succes. • Hoi Jip, is 14.00 / 14.30 op donderdag voor jou ook goed?


 • PWS TU Delft admin

  Ja! 14:00 klinkt prima. Zal ik de feedback op jullie PvA dan geven of liever nu al? • Hoi Jip, Wij hebben waarschijnlijk vrij kunnen regelen van school voor de afspraak maar het komt allemaal een beetje krap omdat we vakantie hadden en toen de teamleider niet konden bereiken. Waar moeten wij zijn morgen? • Hoi Jip,
  Wij hebben al redelijk wat voortgang gemaakt. We hebben het eerst met Wordpress geprobeerd maar onze eerste userstory is een account aanmaken en dat was al niet mogelijk om gratis te doen bij Wordpress. Daarom werken we nu met Wix. Deze werkt wel erg goed voor de mogelijkheden die wij willen. Op futurebrick.nl kan je al enkele dingen zien.
  Groeten, Rens


 • PWS TU Delft admin

  Hey mannen,

  Jeetje ziet er leuk uit zeg! Ik ben aangemeld hoor. Houd me maar op de hoogte hoe het verder gaat!

  Groetjes,
  Jip • @jip_rietveld
  Hoi Jip, We zijn inmiddels weer een stuk verder met ons project en het programmeren van de website gaat Daan tot nu toe erg goed af. Onze docent is alleen bang dat ons project te veel op een eerstejaars hbo ict gaat lijkt ipv wo informatica. Weet jij ons te vertellen wat de belangrijkste verschillen daartussen zijn en hoe wij kunnen zorgen dat ons project echt richting het wo niveau gaat.

  Daarnaast willen we je graag uitnodigen om maandag 2 maart tussen 15:00 en 17:00 bij onze eindpresentatie te kijken, als je kan en je dat leuk lijkt natuurlijk.


 • PWS TU Delft admin

  Hey @FutureBrick

  Wat goed om te horen! Ik heb even gekeken naar de website en die ziet er heel netjes uit! Ik ben bang dat ik niet aanwezig kan zijn bij jullie eindpresentatie maar ik wens jullie veel succes ermee!

  Het verschil tussen een HBO informatica project en een WO niveau project valt wel mee hoor. Zeker bij het maken als een product als dit. Ik heb namelijk zeker ook op deze manier verschillende projecten gebouwd tijdens mijn bachelor! Ik zou me daar vooral geen zorgen om maken. Vaak probeerde ze tijdens mijn bachelor diploma wel het product dat je bouwt te verwerven met klassieke informatica problemen. Dingen als, omgaan met veel data of de beveiliging van de website stonden dan centraal. Dat gezegd hebbende denk ik dat jullie project goed aansluit bij een WO en een HBO eerstejaars project.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.