Noice Cancellation • Wij willen voor ons profielwerkstuk zelf het noice cancelling principe toepassen buiten een koptelefoon. Dus bijvoorbeeld op speakers
  Het probleem waar wij tegenaan lopen is de DSP (digital sound processing). Wij zijn erachter gekomen dat voor het verwerken van het geluid onze computer ook een programma heeft. Echter hier zit een zodanige vertraging aan, dat dit niet geschikt is voor Noice Cancelling.
  Om deze vertraging te verkleinen, hebben wij een snellere verwerking nodig. Dit is alleen haalbaar met een externe DSP. Maar deze kastjes lopen al snel op tot honderden euro's. Ons budget ligt jammer genoeg niet zo hoog.

  Weten jullie misschien een andere manier waarop dit wel kan, zonder DSP.
  Of weten jullie misschien een manier waarop wij zo'n DSP kastje tot onze beschikking kunnen krijgen voor ons onderzoek? • Ik heb even voor jullie een goede uitleg van anti-geluid in een koptelefoon opgezocht op deze site:

  "Een microfoontje neemt het omgevingsgeluid op en zet dit in anti-fase met dezelfde sterkte. Omdat het opnemen, omzetten en uitzenden tijd kost, ook al is het maar een fractie van een seconde, zal het anti-geluid altijd achterlopen bij het originele storende omgevingsgeluid.

  Antigeluid werkt alleen goed als de omgeving een vrij constante brom geeft. Dan zal de brom van t = t1 identiek zijn met die van t = t1 + Δt . Als het geluid van op t1 in antigeluid is omgezet dan werkt het op t1 + Δt prima om dezelfde brom op dat tijdstip tegen te werken."

  Wat hier uit blijkt is dat noise canceling alleen werkt bij een geluid dat constant hetzelfde is, omdat het systeem altijd net later is met het anti-geluid dan het veranderende geluid. Ik zou jullie dan ook aanraden om een constante brom op te nemen en die te proberen weg te filteren.

  Wat jullie dus zouden kunnen doen, is van te voren een brommend geluid opnemen en deze ook van te voren inverteren met jullie computer. Dit is een soort van wat een noise canceling hoofdtelefoon doet, maar dan doet de koptelefoon het in hele kleine stapjes, en zouden jullie het in 1 hele grote stap doen. Op die manier kan je die soort brom die je opnam, wel cancellen. Zo heb je het probleem van het achterlopen van het signaal omzeild en heb je geen DMS nodig.

  Natuurlijk is dit minder nauwkeurig dan hoe de hoofdtelefoons dit doen, maar wel makkelijker (en goedkoper!) uit te voeren.

  Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, veel succes! • Erg bedankt voor je reactie, we gaan ermee aan de slag. • Fijn om te horen, succes!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.