experiment effect klimaatverandering op trekvogels • Hallo,

  Ik ben Cheyenne Dijkhof en ik zit in 6vwo. Dit jaar moet ik mijn PWS maken en dit ga ik doen over het effect van klimaatverandering op trekvogels. Mijn onderzoeksvraag is dan ook: Wat voor effect heeft klimaatverandering op trekvogels? Deze onderzoeksvraag is overal nog best breed en ik ga dit nog specificeren. Ik moet voor mijn PWS ook een proefje/experiment doen. Hiervoor had ik al organisaties (onder andere SOVON) gecontacteerd met de vraag of zij toevallig bezig zijn met een onderzoek op dit onderwerp. Helaas zijn zij hier niet mee bezig. Nu loop ik een beetje vast, want zonder een specifiek onderzoek op een specifieke vogel kan ik geen concrete deelonderwerpen maken en dus ook niet verder. Ik hoop dat iemand een idee heeft over een experiment.


 • PWS TU Delft Team

  @CheyDijk
  Beste Cheyenne,

  Interessant onderwerp voor je PWS. Helaas is niemand van ons team actief op het gebied van biologie. Wel heb ik er even over nagedacht, maar het is in mijn ogen heel lastig een experiment hierbij te verzinnen. Je kan een model maken met behulp van data van de afgelopen jaren en daarin een trendlijn toevoegen, maar dit is meer een wetenschappelijk onderzoek. Mijn tip is om in overleg met je docent te gaan om te kijken of hij/zij je in de goede richting kan sturen voor een experiment.

  Groetjes,
  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.