PWS tweede wet van kirchhoff (KVL) • Hallo,

  ik werk met een klasgenoot samen aan het PWS in 6 vwo, en we hebben gekozen om de tweede wet van Kirchhoff te behandelen, onze onderzoeksvraag luidt: "Geldt de tweede wet van Kirchhoff in elke elektrische circuit?". Er zijn een aantal filmpjes van Walter Lewin hierover te vinden waarin de theorie wordt uitgelegd. Deze filmpjes kunnen we nog een beetje volgen, maar we hebben echt problemen bij het begrijpen van de wetten van Maxwell.(https://en.wikipedia.org/wiki/Maxwell's_equations)

  We wilden ook de tweede wet van Kirchhoff zelf afleiden in het PWS, maar in een filmpje waar dit wordt gedaan (https://www.youtube.com/watch?v=YYAURKpslc0) wordt er ook gebruik gemaakt van wiskunde wat ons écht te boven gaat. We zouden het zeer op prijs stellen, als iemand een hulpmiddel kan aanraden, waarmee we de wiskunde een stuk beter zouden kunnen begrijpen.

  Als referentie voor ons niveau; we staan beiden een 9,8 voor wiskunde B en ook een 9,4 voor natuurkunde, en volgen beiden Wiskunde D, dus in principe hebben we wel echt een aanleg en een interesse voor wiskunde, maar dit onderwerp is voor ons beiden heel lastig en hulp zal erg gewaardeerd worden.

  Met vriendelijke groet, Anis. • Hoi Anis,

  Ik ben druk voor je op zoek naar een hulpmiddel voor de moeilijke wiskunde. Ik laat zo snel mogelijk weten als ik iets gevonden hebt, maar dat je alvast weet dat ik bezig ben met je vraag!

  Groetjes Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.