Experiment Loch Ness • Hallo!

  Mijn profielwerkstuk gaat over het monster van Loch Ness. Ik wil namelijk kijken of het biologisch mogelijk is dat het monster echt bestaat. Mijn hoofdvraag is hierom dus ook: In hoeverre is het biologisch mogelijk dat het mythische monster van Loch Ness in het meer kan leven?
  Mijn deelvragen zijn:
  Is er genoeg ruimte voor het wezen om in het meer te leven?
  Is er genoeg voeding voor het monster om te overleven?
  Zijn de wateromstandigheden van het meer gunstig genoeg voor het monster om in te leven?
  Is er een momenteel een dier wat veel weg heeft van het monster van Loch Ness?

  • In welk opzicht lijken de organismen op elkaar?
  • Zijn de biologische factoren van het meer gunstig voor dit sort dier?

  Voor een experiment had ik bedacht om een DNA barcode te maken van een watermonster van het meer zelf. Hier heeft mijn school echter niet de materialen voor, dus nu is mijn vraag of het ergens mogelijk is om uit te voeren. Als dit niet mogelijk is zou ik graag vragen voor suggesties voor een ander experiment.


 • PWS TU Delft Team

  @miniiyoongles
  Hoi @miniiyoongles

  Wat een origineel onderwerp heb je gekozen! Er doen zich vele verhalen de ronde over de afmetingen van dit 'monster'. Had je toevallig al gedefinieerd wat deze afmetingen zijn? Meestal geldt dat hoe groter het dier is, hoe meer voedsel het zou moeten binnenkrijgen om te kunnen overleven. Dit zou je kunnen uitwerken in de deelvraag over ruimte.
  Heb je daarnaast al gedefinieerd tot welke afdeling binnen het rijk gewervelden het dier hoort? Er zijn vijf afdelingen: vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren.
  Een DNA barcode maken blijkt vrij lastig te zijn. Na rondvragen binnen de TU kan ik je daar helaas niet verder mee helpen.
  Je zou, indien je een watermonster zou kunnen bemachtigen, de waterkwaliteit van het monster kunnen onderzoeken. Hiermee kun je gelijk één deelvraag beantwoorden!

  Groetjes,
  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.