Superfood chiazaad • Re: Superfoods

  Hallo,
  Wij willen ons PWS graag doen over superfoods. Omdat superfoods een vrij breed onderwerp is willen wij ons graag focussen op het superfood chipzaad. We hebben al veel op het internet gezocht naar informatie en ook veel artikelen gevonden hierover. Het lijkt ons leuk om iets te onderzoeken dat superfoods en sporten combineert. Ze zeggen dat chiazaad gebruikt kan wordt bij bijv. hardlopen omdat het ervoor zorgt dat het lichaam meer vocht en suiker kan opnemen. Oo zeggen ze dat het zorgt dat je minder last hebt van je spieren na inspanning. We vinden het erg moeilijk om te bedenken hoe we dit zouden kunnen testen en dat het ook niet te moeilijk is om uit te voeren. Maken wij het te moeilijk voor onszelf of heeft u wel misschien ideeën hierover?
  Groetjes, Esmee en Talar


 • PWS TU Delft Team

  Beste Esmee en Talar,

  Staat er in de artikelen die jullie al hebben gevonden niet een onderzoek wat jullie op kleine schaal en vereenvoudigd zouden kunnen uitvoeren? Anders zouden jullie het zelf ook kunnen gaan onderzoeken of jullie zelf verschil voelen als je chiazaad hebben gegeten. Alleen is het moeilijke hiervan dat een 'gevoel' testen moeilijk en onbetrouwbaar is. Je zou het misschien is betrouwbaarder maken door er een placebo test naast te doen zodat de persoon zelf niet weet of hij/zij het chiazaad heeft gegeten. En ook moet dit dan over een langere tijd worden gemeten. Maar ik weet niet zeker of hier betrouwbare metingen uit gaan komen.
  Als er iets in de artikelen staat waar jullie denken dat jullie wel zouden kunnen uitvoeren maar niet helemaal snappen help ik jullie graag!

  Met vriendelijke groet,
  Ismene
  PWS TU Delft


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.