PWS non-newtonian fluids • Beste lezer,

  Voor ons profielwerkstuk doen wij onderzoek naar non-newtonian fluids en hoe we ervoor zouden kunnen zorgen dat non-newtonian fluids de schade bij aardbevingen kunnen verminderen.
  Voor één van onze onderzoeken, waarin we onderzoeken welke non-newtonian fluid de beste eigenschap heeft om de schade bij aardbevingen te verminderen, hebben wij een rheometer nodig. Met die rheometer kunnen we de viscositeit bepalen van de stoffen die we willen onderzoeken en aan de hand daarvan kunnen bepalen welke stof de gunstigste viscositeit heeft om gebruikt te worden in onze verdere onderzoeken.
  Helaas is er geen rheometer aanwezig bij ons op school, zodat wij ons onderzoek uit kunnen voeren. Onze vraag is dan ook of die wel aanwezig is op TUDelft en als dit het geval is of wij er gebruik van mogen maken. Graag horen wij van jullie.

  Met vriendelijke groet,

  Sjeng Vullers, Ward in 't Veld en Ruud Gloudemans (Stedelijk Gymnasium Den Bosch)


 • PWS TU Delft Team

  Beste @Ruud-Gloudemans,

  Erg cool onderwerp! Ik weet niet zo 1,2,3 waar op de universiteit een rheometer te vinden is. Ook wil ik je erop wijzen dat ik mijn taken doorgeef aan @Coco_P.
  Dus zij zal deze zoektocht naar de rheometer gaan maken!
  Jullie horen later van Coco meer.

  Groetjes,

  Thom • Beste Sjeng, Ward en Ruud,

  Ik zal het vanaf nu van Thom overnemen, vandaar antwoord nu van mij! Thom en ik wisten beide niet direct waar we een rheometer zouden kunnen vinden, maar ik heb een aantal mails gestuurd om rond te vragen of ik deze ergens kan vinden en kan gebruiken op de faculteit van Natuurkunde. Ik houd jullie op de hoogte als ik iets hoor!

  Groetjes,
  Coco


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.