PWS zelfrijdende auto • Beste

  Ik ga mijn profielwerkstuk maken over zelfrijdende auto's. En ik zou graag tegen 1 september een definitieve onderzoeksvraag hebben met deelvragen. Alleen vind ik dit heel moeilijk. Ik zou graag wat advies van jullie hebben zodat jullie mijn hoofdvraag of deelvragen wat kunnen bijsturen. Ik wil eigenlijk gewoon de werking van een zelfrijdende auto bestuderen, maar ik denk dat dat te vaag en te breed is daarom vraag ik jullie advies.

  Hieronder vind je wat ik al heb.

  Onderzoeksvraag:

  Welke technieken worden er gebruikt voor het stoppen, besturen en navigeren van zelfrijdende auto’s m.a.w hoe verkrijgt de auto al de data en hoe wordt deze data geanalyseerd om uiteindelijk een zelfrijdende auto te bekomen?

  Deelvragen:

  Wat is een zelfrijdende auto en welke types zijn er?
  Hoe wordt de locatie van het voertuig bepaalt?
  Met welke externe factoren moet er rekening gehouden worden (verkeerslichten/borden)?
  Welke sensoren worden gebruikt en wat is de functie?
  Hoe werkt de software/hardware van een zelfrijdende auto?
  Hoever staat de wetenschap vandaag met het onderzoek naar zelfrijdende auto’s?
  Kan je zelf een miniatuur zelfrijdende auto maken met een Raspberry Pi en Arduino?(praktische proef)

  Alvast bedankt

  Met vriendelijke groet
  Diet Nijs


 • PWS TU Delft admin

  Hey @DietNijs

  Ik vind je onderzoeksvraag al best wel goed. De deelvragen zijn duidelijk en concreet en ik heb het gevoel dat je onderzoek hier ook goede antwoorden op uit kan brengen.

  Ik zou nog wel je praktische proef proberen te herzien. Ik heb het gevoel dat een miniatuur zelfrijdende auto maken al een hoofdonderwerp zou kunnen van een PWS. Dat kan namelijk flink wat tijd kosten. Om alsnog een praktisch onderdeel bij het onderzoek te hebben lijkt het me beter om misschien met de specifieke werking van enkele sensoren aan de slag te gaan. Dan zou je kunnen onderzoeken hoe accuraat een sensor is. Of hoe die met vervormde of onbekende verkeersborden om gaat. Ik denk bijvoorbeeld aan dit artikel dat gaat over het neppen van de sensoren.

  Als je het bouwen van een zelfrijdende auto nou interessanter lijkt. Zou ik je PWS omgooien naar een meer praktische insteek. Omdat het zoveel tijd vergt is het niet erg om deelvragen te laten liggen om meer tijd te kunnen steken in het ontwerpen en maken van je eigen zelfrijdende auto.

  Ik hoop dat dit helpt!

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.