Invloed van suiker op kanker • Hallo,

  Wij hadden een vraag over een mogelijke PWS onderzoek. Wij willen graag iets onderzoeken in het gebied van kanker, maar het moet wel praktisch zijn. Daarom hadden we gelezen dat je met gistcellen ook veel over kanker te weten te krijgen, omdat kankercellen en gistcellen bijna dezelfde eigenschappen hebben. Wij willen kijken naar het invloed van soorten diëten of voedsel op kanker.
  Wij hadden als onderzoeksvraag: Wat is het invloed van suiker op de groei van gistcellen (en dus kankercellen)? Maar onze begeleider vond dit ook al best moeilijk om te onderzoeken. Hebben jullie ideeën over mogelijke onderzoeksvragen over kanker die je ook op school kan uitvoeren?

  Alvast bedankt!


 • PWS TU Delft admin

  @fleurned1
  Hallo Fleur,

  Voor onderzoek gerelateerd aan kanker kun je beter bij een universiteit zoals Rotterdam, Wageningen of Leiden terrecht, omdat zij meer medisch onderzoek zoek doen.

  Ik kan wel aangeven dat ik het eens ben je begeleider. Jullie zullen afhankelijk zijn van literatuur over onderzoek dat is gedaan. Google scholar is de beste plek om deze artikelen te vinden. Voor dit soort onderzoeken zijn meerdere onderzoekers maanden bezig voor enig resultaat. Dus houd ook in je achterhoofd dat experimenten met dit onderwerp nauwelijks mogelijk zijn voor het niveau van een pws.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.