Hohmann transfer & fission engine • Hallo daar,
  wij zijn met ons profielwerkstuk bezig met een raket te ontwerpen voor vervoer tussen mars en de aarde.
  hiervoor hebben wij al uitgerekend hoeveel Delta V nodig is om naar mars te gaan dmv een Hohmann transfer orbit. echter zouden wij ook graag andere (snellere manieren willen berekenen, maar wij weten niet hoe dat moet. weet u misschien een manier om dit te berekenen?
  ook zijn wij van plan een fission engine te gebruiken voor het ontwerp, maar wij vragen ons af of er bepaalde regels (waarschijnlijk wel) zijn waar ze zich aan moeten houden.
  bij voorbaat dank voor uw help,

  Groetjes Bas • Hi Bas,
  Leuk onderwerp voor je profielwerkstuk! Hoop dat Delta v berekeningen goed zijn gegaan met de Hohmann transfer goed zijn gegaan. Er is echter een rede waarom deze methode de beste is, simpelweg; je gebruikte de zwaartekrachtvelden van de lichamen waardoor je Delta v niet volledig uit je brandstof hoeft te komen. Natuurlijk zou je theoretisch gezien ook in een 'rechte lijn' kunnen gaan, maar dit gaat je veel meer brandstof kosten waardoor je ruimteschip zwaarder wordt, waardoor je meer brandstof nodigt hebt enz. Geen aanrader dus! Waar doel je precies op met de regeltjes van de fission engine?
  Groetjes Storm


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.