PWS Kitesurfen • Hoi, mijn naam is Tessa en ik ben op dit moment bezig met een onderwerp zoeken voor mijn PWS. Ik vind dit echt heel lastig maar aangezien ik heel graag naar TU Delft wil om IO te studeren en natuurkunde en wiskunde interessant vind wil het graag daar over doen. Ook is mijn hobby kitesurfen dus daar wil ik ook iets mee doen. Nu heb ik bedacht dat ik graag een kiteboard van gerecycled plastic wil gaan maken. Ik weet alleen echt niet of dit mogelijk is. Ik zat te denken aan dat ik dan een soort mal moet hebben waarin ik het plastic zou kunnen gieten nadat ik het heb verwarmd. Het plastic haal ik dan wel uit de natuur zodat het ook een relatie krijgt met de plastic soep. Ik zou het heel fijn vinden als iemand misschien zijn ideeën over dit onderwerp kan geven. Andere ideeën die te maken hebben met kitesurfen of IO zijn ook heel erg welkom! Alvast bedankt :)


 • PWS TU Delft Team

  @Tessascholing
  Hoi Tessa!

  De studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft is zeker geen verkeerde keuze!
  Zelf weet ik dat er tegenwoordig veel soorten plastics gerecycled kunnen worden.
  Je kan deze soorten plastics bij elkaar voegen door ze met een temperatuur tussen de 50 en 180 graden te laten smelten.
  Wanneer je genoeg plastic hebt verzameld, zou je deze proportioneel kunnen onderverdelen in verschillende bakjes en deze op verschillende temperaturen te verhitten. Daarna zou je met een sterktetest kunnen kijken bij welke smelt temperatuur het samengevoegde plastic het sterkst is.
  Uiteindelijk kun je deze temperatuur toepassen op grotere schaal!

  Met vriendelijke groet,

  Stijn Smits


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.