Vitamine C • Hey, ik heb een vraag.
  Ik heb een practicum gedaan over het aantonen van vitamine C in sinaasappelsap. Nu loop ik ergens tegen aan tijdens het schrijven van het verslag, hoe komt het dat verse sinaasappelsap meer vitamine C bevat dan sinaasappelsap uit concentraat? Gebeurt er iets in het proces dat er voor zou zorgen dat de vitamines vervliegen o.i.d?

  Bedankt alvast!


 • PWS TU Delft admin

  @Anniektholen
  Hallo Anniek,

  Het is belangrijk om even na te gaan wat het verschil is productie van de twee type sappen. Door na te gaan wat er gebeurt tijdens tijdens de processen kun je achterhalen wat invloed heeft op het 'verlies' van vitamine C. Vaak wordt sinaasappelsap geconcentreerd door middel van vriesdrogen. Dit heeft de voorkeur boven indampen, vanwege smaak en vitamine behoud.
  Probeer even zelf te kijken naar de techniek van vriesdrogen en probeer dan te achterhalen wat er kan gebeuren. Als je hierna weer vastloopt moet je het aangeven, dan help ik je graag weer.

  Groetjes,
  Sanne • Hallo Sanna,

  Heel erg bedankt voor de reactie! Ik heb nog even onderzoek gedaan, en ben er zelf goed uitgekomen. Bedankt voor het meedenken.

  Groetjes


 • PWS TU Delft admin

  @Anniektholen
  Goed om te horen! Veel succes nog en als je andere vragen hebt hoor ik het graag.

  Groetjes,
  SanneHet lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.