Biologische klok van planten • Hallo,

  Voor ons profielwerkstuk willen we onderzoek doen naar de biologische klok naar planten. Hiervoor hebben we een manier nodig om de hoeveelheid zetmeel te bepalen. We weten hoe je zetmeel kunt aantonen, maar niet hoe we de hoeveelheid zetmeel kunnen meten. Misschien kunt u ons hiermee helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Lara en Britt


 • PWS TU Delft admin

  @Lara14
  Hallo Lara en Britt,

  Ik kan jullie wellicht wel helpen met jullie project. Het is leuk dat jullie de biologische klok van planten gaan onderzoeken. Zouden jullie misschien een beetje kunnen toelichten wat jullie hierbij allemaal willen onderzoeken en wat jullie specifiek willen onderzoeken met de hoeveelheid zetmeel? Hiermee heb ik een beter beeld en kan ik jullie wat specifieker helpen.

  Voor nu kan ik jullie wat tip geven hoe jullie hier zelf een goed proef voor kunnen bedenken.
  Jullie zouden voor de hoeveelheid zetmeel kunnen gaan kijken naar een manier om het zetmeel te halen uit planten. Dan moeten jullie nagaan hoe? Voor zetmeel is het natuurlijk makkelijk want het is goed oplosbaar in water. Dit kun je daarna indampen en kijken hoeveel je hebt. De moeilijkheid is natuurlijk om na te gaan wat je met deze methode nog meer uit de plant haalt. En zijn de hoeveelheden hiervan significant. Dit moeten jullie zelf even nagaan.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.