CO2-opname bij algen • Hallo,

  Voor mijn PWS wil ik de CO2-opname bij algen onderzoeken. Hiervoor heb ik de volgende deelvragen en mogelijke hoofdvraag bedacht.

  Hoofdvraag:

  Op welke manieren dragen algen bij aan de CO2-opname? (wordt nog bewerkt)

  Deelvragen:

  1. De alg als organisme (hierin wordt verteld over de eigenschappen/ fylogenie, de achtergrond informatie over de alg)
  2. Wat is het maatschappelijk nut van algen in het kader van CO2-afname? (denk aan hoe worden algen toegepast in de biotechnologie, biobrandstoffen, de voedselketen van de algen)
  3. Hoe werkt fotosynthese (bij algen)?
  4. Hoe wordt CO2 opgeslagen? (in weefsel)

  opmerking: welke algsoort zou ik kunnen gebruiken?

  Zou u mij feedback kunnen geven over de vragen? En indien mogelijk een beter passende vraag als u die kunt bedenken?

  Verder zal ik het erg waarderen als u mij kunt helpen met een mogelijke proefopstelling.

  Met vriendelijke groet en alvast bedankt voor de moeite,

  vwo-scholier


 • PWS TU Delft admin

  Hallo @danielpiruco,

  Natuurlijk kan ik wat feedback geven op je vragen. Ze zien er al erg goed uit over het algemeen. Misschien wat kleine toevoegingen om het meer volwaardige vragen te maken, meer niet.

  Bijvoorbeeld bij je hoofdvraag. Door deze net iets meer toe te lichten kun je verwarring voorkomen waarom je dit onderzoek doet. Zelf neem ik aan dat je naar bijdrage van CO2 opname van algen kijkt als hulpmiddel tegen global-warming, vanwege dat je CO2 opname noemt, maar het kan natuurlijk ook zijn vanwege interesse over algen in het algemeen.
  Als je het iets meer toelicht, dus door het benoemen van bijdragen aan ... door CO2 opname, dan is de vraag meer volledig. Je deelvraag één kan meer iets zijn zoals hoe werkt de alg als organisme of hoe ziet de levenscyclus van de alg eruit.

  Wat ik als tip zou willen meegeven is het opstellen van wat vragen en laat deze gewoon aan wat mensen zien met de vraag: 'Wat denk je dat er allemaal wordt behandelt hier?' Dan kun je van te voren dus uitvinden hoe de vragen worden geïnterpreteerd en of dit goed is.

  Probeer eerst even te kijken naar een duidelijke opzet voor je vragen en daarna pas te kijken naar een praktisch deel zodat dit goed kan aansluiten.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.