PWS grafeen • Hallo,
  Wij zijn Lars Terluin en Bram Elderhorst van het Stedelijk Gymnasium Leiden. Wij gaan ons profielwerkstuk doen over grafeen en wilde vragen of het mogelijk is proefjes te doen bij de TU.

  Onze Onderzoeksvraag is: Waarom wordt grafeen zo weinig gebruikt?
  Onze deelvragen zijn:
  Wat is grafeen en waarom is het bijzonder?
  Waar wordt grafeen momenteel voor gebruikt?
  Hoe kun je grafeen maken?
  Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende manieren van grafeen maken?

  Hierbij wilde wij een proef doen door op 2 of meer manieren grafeen te maken en te kijken hoeveel energie het kost, hoeveel materiaal nodig is en daarna per methode de kwaliteit van het grafeen testen. Met de kwaliteit willen we kijken of we 1 laag grafeen schoon grafeen kunnen krijgen en het verschil geleiding van warmte en elektriciteit en hoe sterk het is.
  We willen dus graag weten of jullie zelf grafeen kunnen maken en of we deze proeven bij jullie kunnen doen.

  Met vriendelijke groet,
  Lars Terluin en Bram Elderhorst
  Stedelijk Gymnasium Leiden, 5E


 • PWS TU Delft admin

  @Lars-Terluin
  Hallo Lars en Bram,

  Wij kunnen jullie niet helpen met een proef op de universiteit helaas. Omdat wij op de universiteit over niet genoeg capaciteiten om alle scholieren te helpen met hun practica, hebben wij besloten om vaste workshops aan te bieden of scholieren te helpen met het uitdenken van een proef geschikt voor op school.

  Jullie onderwerp is wel erg last om een proef bij te bedenken die haalbaar is op school. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is het kijken naar grafeen verkrijgen van een potlood m.b.v. een stukje plakband. Wellicht is dit te zien onder de microscoop.

  Als jullie nog vragen hebben met betrekking tot het theoretische deel van jullie pws dan hoor ik dat graag.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.