Brandstof van de toekomst • Voor Technasium doen wij een onderzoek naar de brandstof van zeeschepen en vliegtuigen in 2050. Daarvoor zijn wij op zoek naar verschillende mensen die ons daar informatie en hun eigen visie daarover willen geven.
  1.Welke brandstof gebruiken zeeschepen en vliegtuigen in 2050?

  1. Welke problemen moeten eerst opgelost worden voordat het zover is?
  2. Waarom denkt u dat deze brandstof de toekomst is?

 • PWS TU Delft admin

  @Reggesteyn
  Hallo,

  Ik ben even voor je op zoek gegaan naar informatie waar je naar zou kunnen kijken. Zelf weet ik dat met de technologie van tegenwoordig je een paar opties hebt om naar te kijken en waar men dus nu onderzoek naar doet is voornamelijk elektrisch:

  • Waterstof
  • Accu's
  • Biokerosine

  Je kunt het best voor literatuur zoeken op Google scholar en daar in het engels zoeken. Hier wat voorbeelden waar je naar zou kunnen kijken: artikel 1, artikel 2 artikel 3, artikel 4 en artikel 5.

  Één ding wat ik je zou willen meegeven is om heel erg kritisch naar de onderzoeken te kijken. Ondanks dat wetenschap objectief hoort te zijn is er op het gebied van waterstof vs batterijen niet altijd betrouwbaar onderzoek. Dit komt vaak omdat onderzoek door een bedrijf kan worden gefinancierd waardoor het onderzoek vaak niet helemaal objectief is omdat ze naar de ideale situatie zoeken. Daarom wil ik benadruken dat je kritisch naar de artikelen kijkt. Ook naar degene die hierboven staan.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.