niet-giftige glow sticks • Hoi allemaal,

  Wij doen ons PWS over glow sticks en we zijn van plan niet-giftige glow sticks te maken. Hierbij willen wij graag waterstofperoxide gaan vervangen door een andere stof. Echter weten wij niet zo goed waarom waterstofperoxide essentieel is tijdens deze reactie en met elke mogelijke stof we deze kunnen vervangen. weet iemand hier misschien een antwoord op? alvast bedankt voor het antwoord en de moeite!
  Groetjes,
  Yannick en Daphne


 • PWS TU Delft admin

  @daphnevdhonert
  Hallo Yannick en Daphne,

  Ik help jullie graag met jullie onderzoek, maar ik wil wel beginnen met één belangrijke opmerking: waterstofperoxide is helemaal niet giftig. Ik begrijp wat jullie bedoelen met jullie onderzoek, maar wellicht is het beter om te refereren naar minder schadelijk of corrosief. Het voornaamste probleem is dat waterstofperoxide corrosief is en dus kan bijten op de huid.

  Een tip waar jullie kunnen kijken voor literatuur is Google scholar. Deze zoekmachine zoekt specifiek naar wetenschappelijke artikelen. Jullie moeten dan even verschillende zoektermen proberen. Een suggestie van mij is: chemiluminescent.

  Probeer er even naar te kijken en als jullie vastlopen hoor ik het graag.

  Groetjes,
  Sanne • @Sanne-Nielsen
  Dankjewel voor de reactie! We zullen laten weten als we nog vragen hebben!


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.