CD/DVD/Blu-Ray • Beste student,

  Voor ons Profielwerkstuk hebben wij het onderwerp CD/DVD/Blu-Ray gekozen.
  Wij kunnen echter geen praktisch onderzoek bedenken bij dit onderwerp.
  We hebben op internet al wel georiënteerd over hoe een CD gemaakt wordt en over hoe deze wordt afgelezen. Wij vragen ons nu nog af hoe deze codes worden omgezet in beeld en geluid. Ook vroegen wij ons af hoe het dan werkt als je bijvoorbeeld de ondertiteling aanpast.
  Zouden jullie ons kunnen helpen met het bedenken van een onderzoek? Of hebben jullie op dit moment een onderzoek lopen waaraan wij eventueel kunnen meewerken?
  Dit onderzoek hoeft niet perse direct over CD/DVD/Blu-Ray te gaan, maar een ander onderzoek op het gebied van beeld en geluid zou ons ook kunnen helpen.
  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,
  Linda Campen
  Chantal van Oevelen
  6VWO


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Chantal-Linda

  Een goed begin voor jullie is om te kijken naar de werking van een CD of eventueel een .MP3 bestand. Beide zijn bezig een analoog geluid om te zetten naar een digitaal signaal voor je computer. Dat digitale signaal bestaat uit 1en en 0en.

  Als jullie dat interessant vinden is dat een goed begin van jullie onderzoek. Uiteindelijk kunnen jullie als praktisch onderzoek vervolgens een simpel liedje met de hand coderen, of zelf code schrijven om zo'n soort encoding voor jullie te doen.

  Op dit moment zijn er namelijk geen echt onderzoeken bezig aan de TU Delft omtrent CDs.

  Ik hoop dat dit jullie alvast wat verder helpt.

  Groetjes,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.