bioplastics • hallo,
  wij willen ons pws houden over bioplastics. Wij gaan 2 verschillende soorten bioplastics vergelijken en dan uiteindelijk bepalen welke het milieuvriendelijkst is. ons hoofdvraag luidt: hoe milieuvriendelijker is bioplastic uit zeewier ten opzichte van bioplastic uit zetmeel. We willen alle twee soorten bioplastics maken, maar kunnen geen recept vinden voor bioplastic uit zeewier. Misschien kunnen jullie ons daarbij helpen?
  deelvragen:

  • hoe energie-efficiënter is bioplastic uit zeewier t.o.v zeewier uit zetmeel?
  • welke soort bioplastic heeft een langere levensduur?
  • welke soort plastic heeft bij het opbouwen/ afbreken minste c02 uitstoot?
  • welke soort bioplastic brengt het minste schade aan mensen, milieu en dieren?
   (misschien zijn we andere belangrijke factoren vergeten)
   ook kunnen we geen experimenten verzinnen om deze factoren te testen.

 • PWS TU Delft admin

  @minnos123
  Hallo,

  Vorige week was ik met vakantie en ik had daarom nog niet naar je vraag gekeken. Ik heb hem nu gelezen en ik probeer er morgen op terug te komen.

  Met vriendelijke groeten,
  Sanne


 • PWS TU Delft admin

  @minnos123
  Voor een plan van aanpak voor het maken van bioplastic uit zeewier kunnen jullie hier vast iets vinden.

  Dan met betrekking tot je deelvraag 1. Uit deze deelvraag haal ik dat je al de conclusie hebt getrokken dat bioplastic uit zeewier efficiënter is dan uit zetmeel. Je kunt beter je die deelvraag herformuleren dat je niet al in de deelvraag van te voren een conclusie trekt.
  Wellicht een extra deelvraag die je kunt toevoegen is: Wat is het verschil tussen plastic en bioplastic, want als je hier onderzoek naar doet dan zou je ook kunnen kijken naar welk onderzoek je misschien kunt doen. Het is handig als jullie eerst onderzoek doen naar hoe je plastic kunt maken en afbreken om een idee te krijgen voor een experiment.

  Hebben jullie al onderzoek gedaan naar de afbraak van plastic en bioplastic?

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.