Straalmotoren • Best Tu,

  Ik ben een Belgisch student (6 vwo) en ik doe een project rond lucht- en ruimtevaart.
  Ik ben op het moment bezig met het onderzoeken van de straalmotor.
  Alleen zit ik met het probleem dat ik moeilijk bruikbare informatie vindt over de bouw en werking van deze motoren. De basistechniek van een straalmotor begrijp ik aan de hand van informatie op het internet. Maar echt concrete informatie over de precieze werking kan ik nergens vinden. Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

  Alvast bedankt,

  Hugo de Jong • Hoi Hugo,

  Gaaf onderwerp! Ook best wel uitdagend en pittig, als je de diepte in wilt duiken. De gasturbines (=straalmotoren) die tegenwoordig worden gebruikt in de vliegtuigindustrie zijn product van járen en járen van ontwikkeling, onderzoek en engineering. Er wordt af en toe gezegd dat elke gasturbine een klein wonder is (dat hij werkt). Ik denk dat ik je goed kan helpen met dit onderwerp, maar eerst heb ik twee vragen voor je.

  • Heb je al een onderzoeksvraag en deelvragen voor je PWS?
  • Wil je echt gaan rekenen aan de turbines, of meer algemeen naar de prestaties kijken?

  Groetjes,
  Joost

  PS: Goed dat je al wat onderzoek gedaan hebt naar de achterliggende principes. Via google kon ik net best al een hoop vinden (tip: zoek altijd in het Engels, bijv. op: 'gas turbine', 'turbofan' of 'turbojet').


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.