onderzoek basisschool: douchen in ISS • Beste studenten/medewerkers van de TU Delft,

  Wij zijn van de basisschool Athena in Drunen. Misschien kent u de wedstrijd FLL (First Lego League) wel, onze school doet daar aan mee. Het is een wedstrijd waarbij je gaat leren programmeren en presenteren. Het thema van dit jaar is INTO ORBIT. Je moet dan een probleem bedenken waar je tegen aan loopt als je drie jaar in ISS wil leven. Ons idee is om een ruimte- douche te ontwerpen, waarbij we ook de mening van deskundigen moeten raadplegen. Kunt u ons verder helpen?

  De belangrijkste vragen voor nu zijn:

  • kun je een systeem creëren waarbij schoon water via een filter in een ton/cabine wordt geblazen en weer vies eruit gezogen wordt?
  • kun je een waterkringloop tot stand brengen in een ISS?
  • zou een zuurstofmasker kunnen helpen om een astronaut in deze cabine te laten ademen?
  • hoeveel water is hiervoor nodig en is dit mogelijk?

  b.v.d. namens de leerlingen van Athena (groep 7/8)

  Joni Halkes


 • PWS TU Delft Team

  Beste Joni, @Groep-7-8-Athena
  Wat ontzettend leuk dat jullie hieraan meedoen! Ik heb er inderdaad weleens van gehoord!

  Het is natuurlijk een opdracht waarbij je over een innovatieve/creatieve oplossing moet gaan nadenken: kant-en-klare antwoorden op jullie vragen zijn er dus niet, maar misschien dat ik jullie toch op weg kan helpen:

  Je zou inderdaad met een elektrische pomp of iets dergelijks water uit een ton kunnen halen. De vraag is alleen hoe je het water weer weg krijgt zonder zwaartekracht...
  Het water kan daarna inderdaad gefilterd worden waardoor het weer schoon genoeg is om mee te douchen. Bedenk wel dat je een erg grote ton met water nodig zal hebben voor een keer douchen!

  In de cabine zou je inderdaad gebruik kunnen maken van een zuurstofmasker!

  Heel veel succes!!

  Juul • Beste Juul,

  dankjewel voor je antwoord. Morgen is onze presentatie en we hebben nagedacht over de antwoorden die je geeft en dit meegenomen in onze presentatie.
  Misschien hebben we nog vragen als we een ronde verder komen, en zo niet, hartstikke bedankt voor je hulp.

  Groetjes,

  namens groep 7-8,

  Joni


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.