Aardbeving nabootsen • Geachte meneer/mevrouw,

  Wij hebben een vraag over ons profielwerkstuk. Wij doen ons profielwerkstuk over aardbevingsbestendig bouwen. In het praktische gedeelte van ons profielwerkstuk willen wij namelijk maquettes gaan bouwen, deze weerspiegelen huizen in Indonesië. Om deze maquettes te testen willen wij een aardbeving nabootsen. Hiervoor hebben wij beschikking over een schud machine die tot 250 keer per minuut schudt. Wij komen er alleen niet uit hoe we dit schudden kunnen koppelen aan de magnitude sterkte. Kunt u ons misschien tips geven over hoe we dit kunnen koppelen of hoe we op een andere manier een aardbeving kunnen nabootsen, passend bij verschillende sterkten?
  Alvast bedankt,

  Met vriendelijke groet,
  Joep Lugtenberg


 • PWS TU Delft Team

  @Joep18
  Beste Joep,

  Interessant onderwerp voor je PWS! Wat fijn dat jullie zelf een aardbevingssimulator hebben.
  Je kan dit koppelen door bijvoorbeeld de Schaal van Richter te bepalen. Daarnaast staan er in de gegeven bron genoeg andere manieren om aardbevingen te meten. Je zou uit kunnen vogelen welke formule relevant is voor jullie onderzoeksparameters!

  Met vriendelijke groet,

  Stijn


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.