zelfrijdende auto • wij houden ons PWS over zelfrijdende auto's. We hebben al genoeg deelvragen bedacht alleen moeten we van onze leraar ook een praktisch onderzoek uitvoeren. Dus dat je zelf iets moet onderzoeken. Ons PWS sluit aan bij het vak natuurkunde en nu zijn we dus opzoek naar een proef of iets dat we kunnen onderzoeken wat te maken heeft met natuurkunde. We hadden gelezen dat Tu Delft bezig is met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto. We hopen dat jullie ons kunnen helpen met een onderzoek te verzinnen die te maken heeft met natuurkunde ! • we hadden al een idee om de stopafstand van een zelfrijdende auto te vergelijken met die van een normale auto met een bestuurder. We hebben zelf geen zelfrijdene auto natuurlijk en vroegen ons af of jullie ons daarbij kunnen helpen.


 • PWS TU Delft admin

  Hey @mohini

  Tof PWS onderwerp hebben jullie zeg. Het zal inderdaad lastig zijn iets praktisch te bedenken bij een onderwerp zo groot als dit. Zeker omdat ik niet verwacht dat de TU Delft autos klaar heeft staan voor scholieren om mee te experimenteren. Natuurlijk komt bij het stoppen van een auto veel meer kijken dan reactie vermogen, de banden en de remmen spelen ook een grote rol dus wat jullie voorstellen lijkt mij uberhaupt lastig om uit te voeren.

  Wat een mogelijkheid is is om de consistentie van sensoren te testen, die geven af en toe een foutmelding of worden geobscuurd, als je daar kansen aan vast maakt en die vergelijkt met wiskundige kansen dat een mens afgeleid is of iets dergelijks kun je misschien een soort kansrekening als practicum uitvoeren.

  Laat maar horen wat jullie ervan denken.

  Groeten,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.