Woningnood in Leiden aanpakken
-
Beste meneer/mevrouw,
Wij zijn Maryvonne Marang, Thijs Mank, Douwe Noest en Jesse Noest van het Da Vinci college Kagerstraat in Leiden. Wij zijn net begonnen aan onze meesterproef en zoeken nog een expert. Onze begeleider op school is technator Yvonne Gallagher.
Wij hebben als opdracht: Hoe pakken wij de woningnood in leiden aan op een duurzame en sociale manier. Hiervoor hebben wij Eveline Botter (gemeente Leiden) als opdrachtgever. Wij hebben als deelvragen:
Waar in Leiden is ruimte voor gebiedsontwikkeling?
Hoe groot is de woningnood in Leiden?
Wat zijn de eisen en wensen voor de nieuwe woongebied?
Wat zijn de bestaande plannen van de gemeente om het probleem op te lossen?Ons plan is om een geschikte locatie voor verbetering in Leiden te vinden.
Hierover hebben we al contact met de gemeente Leiden. We wensen een ontwerpvoorstel te maken voor de toekomstige indeling van deze locatie, rekening houdende met alle eisen en wensen van de betrokken actoren.
Wij hebben als expertise een advies over de praktische haalbaarheid van onze ideeën nodig.
Wij hopen dat u ons een expert kan geven die ons kan helpen met onze meesterproef.
Mvg
Maryvonne Marang -
Beste Maryvonne, Thijs, Douwe en Jesse,
Fijn dat jullie op zoek zijn naar een expert van het PWS team. Het lijkt me verstandig om een afspraak te maken om jullie onderwerp nog eens goed door te spreken.
Hebben jullie volgende week dinsdag of donderdag tijd om hier in Delft af te spreken?
Daarna zijn er tentamens, dus als volgende week niet lukt dan zal het over drie weken pas weer uitkomen.Groeten Stijn
-
Beste Stijn,
Onze welgemeende excuses, wij zien jouw berichtje net pas. Als eerste de beste wensen en een gelukkig nieuwjaar. Tot nu toe komen wij er redelijk uit en hebben wij nog niet echt veel vragen. Als wij die wel hebben, zullen we je zeker berichten. Nogmaals sorry voor de late reactie.
Groetjes Maryvonne Marang
-
@Maryvonne,
Beste Maryvonne,Geen probleem hoor! Goed om te horen dat jullie er uit komen.
Je kan altijd via het forum een bericht sturen met jullie vragen, als dat nodig is.
Daarnaast ben ik ook beschikbaar voor een afspraak hier in Delft.
Succes!Groeten Stijn
-
Beste Stijn,
We hadden een vraagje: als wij een groen dak willen plaatsen op ons gebouw, hoeveel rekening moeten wij dan houden met het extra gewicht? Het groene dak weegt 180kg per vierkante meter.
Groetjes Maryvonne
-
@Maryvonne
Beste Maryvonne,Er zijn verschillende factoren binnen het ontwerpen van constructies waar rekening mee wordt gehouden.
Zo is er de gewichtsklasse van het gebouw. Alle belastingen moeten vermenigvuldigd worden met deze factor. Op mijn studie Civiele Techniek wordt er voor CC1 een factor van 0.9, CC2 een factor van 1.0 en CC3 een factor van 1.1 gehanteerd.
Ook zijn er de veiligheidsfactoren voor permanente (G) en veranderlijke (Q) belastingen. Het 180kg zware dak kan gerekend worden tot permanente belasting. Dit betekent dat er verder wordt gerekend met een massa van 180 * 1.2 = 216 kg/m2.
Daarnaast is er de zogenoemde sneeuwbelasting. Hiervoor geldt een waarde van 70 kg/m2. Tel deze bij de dakbelasting van 216 kg/m2 op, en je krijgt een waarde van 286 kg/m2, oftewel ongeveer 2.86 kN/m2.
Als laatste is het mogelijk dat hele harde windvlagen een grotere invloed kunnen hebben op de constructie dan hevige sneeuwval. Dit is afhankelijk van windgebieden. Meer informatie hierover is te vinden in de link hierboven. Denk eraan dat wanneer het erg hard waait, de sneeuw van het dak wordt geblazen. Deze extra belastingen worden dus niet bij elkaar opgeteld.
Hopelijk kunnen jullie hier verder mee!Groeten Stijn