PWS Voorkomen schade door geïnduceerde aardbevingen. • Hallo,
  Ons PWS gaat over het voorkomen van schade door geïnduceerde aardbevingen zoals die in Groningen. Onze hoofd en deelvragen zijn als volgt:

  Hoofdvraag:
  Wat is de ideale constructie van huizen om zoveel mogelijk schade te voorkomen bij aardbevingen zoals in Groningen?

  Deelvragen:

  • Hoe verschillen de gas aardbevingen in Groningen van andere aardbevingen?
  • Hoe functioneren de constructies van bestaande aardbevingsbestendige gebouwen als goede schokdempers?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van de genoemde constructies in aardbevingsbestendige gebouwen in verband met het voorkomen van schade in Groningen?

  De eerste deelvraag hebben wij al beantwoord en we gaan de komende weken de andere twee vragen beantwoorden. Daarna wilden wij met de opgedane kennis een goede constructie ontwerpen om schade te voorkomen bij specifiek de geïnduceerde aardbevingen.

  Wij vroegen ons af wanneer wij naar TU delft kunnen komen om vragen te stellen en van de trilplaat gebruik kunnen maken voor verder onderzoek.

  Met vriendelijke groeten,
  Gijs ten Bosch en Ivor Wester


 • PWS TU Delft Team

  @ivorwester
  Hoi Ivor,

  Leuk onderwerp voor je PWS. Bij het lezen van jullie hoofdvraag, is er een vraag bij me opgekomen. Gaan jullie kijken naar bestaande of nieuw te bouwen constructies?

  Vet dat jullie gebruik willen maken van onze trilplaat! De PWS middagen voor deze periode zijn al geweest, maar midden november worden er nieuwe data gepland.
  De PWS middagen zullen eind november weer van start gaan. Tot dan!

  Groeten Stijn • Bedankt voor de reactie Stijn!
  Als antwoord op je vraag: beide. In de tweede en derde deelvraag bespreken we bestaande constructies en benoemen we in hoeverre deze werken bij de aardbevingen in Groningen. Als we tijdens deze onderzoeken erachter komen dat er een constructie bestaat die optimaal werkt, hoeven we geen nieuwe te ontwerpen, maar moeten we uitleggen hoezo deze zo goed werkt. Is dit niet het geval, dan gaan wij proberen om zelf een constructie te ontwerpen door de opgedane kennis toe te passen.
  Fijn dat de PWS-middagen in die periode vallen, dat loopt goed samen met onze planning, bedankt voor de informatie.

  Groeten,
  Gijs en Ivor


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.