PWS Bioluminescente algen • Hallo,

  Wij zijn bezig met ons profielwerkstuk over lichtgevende algen. We vragen ons af of we deze algen daadwerkelijk kunnen toepassen in verlichting. Hiervoor willen we onderzoeken onder welke omstandigheden en in welke milieu's deze algen het maximum aan licht uitzenden. We willen o.a. onderzoeken wat de invloed is van pH, zoutgehalte en suikergehalte op de lichtintensiteit van deze algen.
  Er is alleen een probleem: de lichtmeters bij ons op school zijn niet gevoelig genoeg om deze verschillen te meten. Wanneer wij de lichtintensiteit van deze algen proberen te meten in onze proefopstelling geeft de lichtmeter alleen 0,1 W/m2 aan. Terwijl wij op het blote oog wel variatie zien in de lichtintensiteit van onze verschillende algenpopulaties. Wellicht hebben jullie een idee hoe wij de lichtintensiteit zouden kunnen meten of hebben jullie een apparaat dat meer lichtgevoelig is waardoor wij op een nauwkeurigere bepaling uit kunnen komen.
  We hopen dat jullie ons verder kunnen helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Pepijn en Maaike (6V)
  Theaterhavo/vwo Rotterdam


 • PWS TU Delft admin

  @pepijndekoning
  Hallo Pepijn en Maaike,

  Wellicht dat jullie kunnen kijken naar de mogelijkheid van een spectrofotometer, wellicht hebben jullie dit wel op school. Dit apparaat meet absorptie van stoffen door er een lichtbundel doorheen te sturen en dan te meten hoeveel er uiteindelijk doorheen gelaten wordt.

  De resultaten zouden jullie dan moeten vergelijken met een referentie (de vloeistof waarin de bacteriën zich bevinden) om een goede schatting te geven van wat de invloed is van de bacteriën.

  Groetjes,
  Sanne


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.