Pws Nanotechnologie • Hallo, wij doen ons pws over nanotechnologie en wij hebben een vraag over de praktische opdracht die wij gepland hebben.

  Wij zijn van plan om voor onze praktische opdracht te testen of en zo ja hoe snel carbon nanobuisjes oplossen in de maag. Hiervoor willen wij met oa buffers de condities van het maagzuur namaken, alleen onze vraag is dan hoe we kunnen meten / berekenen of de nanobuisjes zijn opgelost/afgebroken en hoe snel dit gebeurt? Wij konden zelf niet een goede manier bedenken, dus als alternatieve optie hebebn we bedacht om iets van een proefje te doen nadat het x minuten in het maagzuur heeft gezeten.


 • PWS TU Delft admin

  Hallo @Sander-Filius,

  Een buffer maken om maagzuur na te bootsen moet zeker lukken. De nanobuisjes zullen natuurlijk moeilijk om deze natuurlijk heel lastig te bekijken te zijn. Dan moet je denken aan een schaal van de microscoop en daar "slechts" een druppel buffer aan toevoegen. Heb je ook al bedacht hoe je aan nanobuisje kunt komen?

  Groetjes,
  Sanne • Hoi @Sanne-Nielsen

  Dankuwel voor uw reactie. We hebben al een manier gevonden om de nanobuisjes te krijgen via onze school.
  Ik denk dat we dan met behulp van een microscoop gaan bekijken wat er dan precies gebeurt met de nanbuisjes.

  Mvg,
  Sander Filius


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.