waterraket installatie • Hoi,
  Wij maken voor ons profiel werkstuk een waterraket, maar we lopen vast bij het ontwerpen van de installatie. Hebben jullie misschien tips daarvoor? • Even wat meer informatie: we gaan onderzoeken wat het optimale volume is van een waterraket en we gaan onderzoeken dat verschillende vinnen voor invloed hebben op de hoogte van de waterraket. We zouden het ook heel leuk vinden om in de herfstvakantie een keertje langs te komen en misschien de waterraketten bij jullie af te schieten. Misschien hebben jullie daar ook een installatie die we kunnen gebruiken? Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen :)

  Groetjes,
  Julia


 • PWS TU Delft Team

  Hoi Julia, @juliaperik

  Excuus voor de wat late reactie! Kijk eens een keer naar dit filmpje. De tuinslang wordt heel simpel op zn plaats gehouden door een tafeltje met een gat ter grootte van de slang. Ook houdt dit tafeltje een lange stok overeind. Dit kan van alles zijn; bijvoorbeeld een rechte bamboestok, een gordijnroede of een pvc buis. Om te voorkomen dat het tafeltje omvalt hebben ze het gemonteerd op een pallet.
  Aan jullie fles/waterraket moeten jullie vervolgens ringetjes/buisjes maken. Deze kunnen heel simpel bevestigd worden door middel van tape. Hierdoor kan je de raket aan de stok rijgen en zal deze tijdens het afschieten recht omhoog gaan.

  Ik raad aan om de raketten af te schieten in een open veld/plein in de buurt van een wateraansluiting. Op de campus van de TU hebben we open velden, maar hebben we niet vrij te gebruiken water aansluitingen voor dit soort prive proeven. Ik denk dus dat het veel makkelijker is om dit bij in de buurt van jullie huis of school te organiseren.

  Heel veel succes!
  Juul


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.