hersenactiveit muziek • Hallo,

  ik zit in 5 HAVO en moet inmiddels beginnen met mijn pws. Ik weet het allemaal nog niet zeker of ik dit onderwerp ga doen. Maar mijn onderwerp is de hersenactiviteit onder het luisteren van muziek. Hierbij wil ik graag onderzoeken wat er nou allemaal gebeurt in de hersenen onder het luisteren van verschillende soorten muziek. maar ik weet niet of dit een goed onderwerp is. mijn onderzoeksvraag is: wat voor invloed heeft muziek op de hersenen? deelvragen weet ik nog niet echt. maar ik zou dus graag een hersenscan bij mijzelf willen doen om te kijken welke stoffen er worden gemaakt en welke activiteiten de hersenen verrichten. misschien is het ook wel leuk om te kijken of er verschil is in de hersenactiviteit van een persoon die muziek maakt en iemand die alleen maar muziek luistert. Advies is welkom!


 • PWS TU Delft admin

  Hey @Fleur

  Je hebt een vet maar lastig PWS onderwerp gekozen. Ik denk dat je vooral moet kijken naar de haalbaarheid van dit onderwerp. Zeker als je zelf een proefje wil doen. Wel kun je denk ik goed zoeken of er al onderzoek hiernaar is gedaan. Als dat er is kun je denk ik wel je PWS erover doen maar wordt het wel een heel theoretisch PWS.

  Ik denk dat als je een proef erbij wil doen je wel echt goed moet kijken of dat haalbaar is, ik kan komende maandag vragen of er mogelijkheden ertoe zijn om dit te doen hier bij de TU Delft maar ik zou daar niet op rekenen.

  Als je naar alle twee deze opties heb gekeken zal je denk ik ook snel iets vinden waar deze onderzoeken zich op richten. Zo kun je misschien ook je onderzoeksvragen wat beter afstellen.

  Groeten,
  Jip


Aanmelden om te reageren
 

Het lijkt erop dat je verbinding naar Forum verloren is gegaan, wacht even terwijl we de verbinding proberen te herstellen.